Seccions

Imatge MenúACCIÓ La Direcció General d’Indústria impulsa la transferència tecnològica amb un nou programa de formació per convertir el coneixement en negoci

JornadaTT

dissabte, 9 abril 2011

L’objectiu del programa, estructurat en 10 sessions que tindran lloc a la seu d’ACC1Ó, és abordar el desenvolupament de patents, els acords de col·laboració o la creació d’spin-offs, entre d’altres passos que intervenen en un procés de transferència de coneixement.

El programa s’adreça a més de 500 professionals que desenvolupen i comercialitzen tecnologies -empreses, centres d’R+D, universitats, agents de la xarxa TECNIO, spin-offs, start-ups i parcs tecnològics-.

ACC1Ó presentarà en l’última de les sessions la Guia de Transferència Tecnològica, una nova eina pràctica de suport i assessorament per a totes les etapes
del procés.

Barcelona, 9 d’abril de 2011– Podem patentar la nostra tecnologia? Com es crea una spin-off? Què podem fer per aportar valor a la tecnologia que estem desenvolupant? Aquestes són algunes de les qüestions que es resoldran al nou programa formatiu sobre Transferència Tecnològica impulsat per la Direcció General d’Indústria mitjançant ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat.

El programa, que consta de 10 sessions temàtiques, acollirà en total més de 500 assistents de diferents perfils professionals: empreses tecnològiques, centres d’R+D, universitats, agents de la xarxa TECNIO, spin-offs, start-ups i parcs tecnològics. Les sessions abordaran la transferència tecnològica des d’una visió multisectorial, que inclou àmbits com les TIC, els materials o l’alimentació, entre molts d’altres.

El tret de sortida del nou programa l’ha donat avui una jornada centrada en l’elaboració de patents i les estratègies que cal seguir per protegir-les. A les pròximes sessions es tractaran, entre altres temàtiques, les peculiaritats jurídiques a l’hora de transferir tecnologia en altres països; les estratègies recomanades per dotar de valor la tecnologia desenvolupada en un centre de recerca; o com analitzar la cadena de valor d’una empresa per identificar-hi millores.

El calendari de sessions finalitzarà el pròxim 30 de novembre amb la presentació de la Guia de Transferència Tecnològica, una pràctica eina elaborada pel Servei de Transferència de Tecnologia d’ACC1Ó que inclou tots els aspectes jurídics, legals i de procediments a tenir en compte en els processos de transferència de coneixement.

El format de les sessions inclou ponències i un espai de networking per als assistents, per tal de facilitar els contactes i les propostes de col·laboració. Alguns dels participants són usuaris actius de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN), on poden publicar les seves ofertes i demandes de tecnologia i rebre assessorament per part d’ACC1Ó.

Calendari de sessions

PROGRAMA FORMATIU SOBRE TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA

8 abril
Metodologia per la elaboració d’estudis de patentabilitat, llibertat d’operar en una jurisdicció i informes d’infraccions
28 abril
Projectes col·laboratius R+D públicprivats i consorcis internacionals
11 maig
Metodologia per a establir la valoració econòmica de les patents
25 maig
La transferència de tecnologia: el contracte de llicència
20 juny
Models jurídics d’expansió internacional del negoci: aspectes mercantils i fiscals
28 setembre
Valorització de la recerca
26 octubre
Defining the business case throught the value chain
9 novembre
La creació d’un spin-off com a vehicle per a la TT en un entorn global
30 novembre
Presentació de la Guia de Transferència Tecnològica elaborada per ACC1Ó

Horari:
de 9:30 h a 13:30 h.
Lloc: ACC1Ó (Passeig de Gràcia, 129 08008 Barcelona)

Per més informació i gestió d’entrevistes:
Premsa i Relacions amb Mitjans – ACC1Ó
Tel. 93 476 7246 / 7213
E-mail: premsa@acc10.catCercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats