Seccions

Imatge MenúACCIÓ CAS d'ÈXIT: L’empresa del sector metal·lúrgic BVentura i un metge emprenedor desenvolupen una pròtesi per corregir una malformació congènita de la caixa toràcica amb el suport d’ACC1Ó

Pectus

dijous, 28 abril 2011

El Pectus Excavatum, que afecta a 1 de cada 350 naixements a tot el món, ocasiona nombrosos problemes a les persones que la pateixen i els predisposa a patir processos congestius i malalties broncopulmonars que afecten la seva qualitat de vida degut a l’enfonsament de la caixa toràcica

El Dr Carles Bardaji, cap del servei de cirurgia pediàtrica de l’Hospital Parc Taulí i especialista en el tractament d’aquest tipus de malformacions congènites, ha concebut la idea innovadora que resoldrà les deficiències del mètode quirúrgic actual

L’empresa catalana BVentura lidera la materialització del projecte amb el disseny i producció d’un implant que corregeix la malformació descrita

Barcelona, 28 d’abril de 2011. Encara avui dia hi ha malformacions congènites que afecten milers de persones però que, no obstant, passen desapercebudes per gran part de la població. Un exemple n’és el Pectus Excavatum, una malformació de la caixa toràcica que provoca en els seus afectats problemes respiratoris i cardíacs, així com un important perjudici estètic i psíquic. Un especialista en la matèria, el Dr. Carles Bardají, cap del servei de cirurgia pediàtrica de l’hospital Parc Taulí, i l’empresa del sector metal·lúrgic BVentura, han concebut una pròtesi que permet corregir la malformació que ocasiona la depressió de l’estèrnum en els individus que la pateixen.

El projecte ha esdevingut una realitat gràcies a la cerca d’idees i centres mèdics duta a terme per l’equip d’Assessors Tecnològics d’ACC1Ó. La seva tasca ha impulsat que BVentura explori amb èxit una nova via de negoci relacionada amb el camp de la tecnologia mèdica. La unió entre un metge emprenedor i una empresa amb 40 anys d’experiència en el desenvolupament i fabricació de peces d’alta precisió per a sistemes de seguretat dels automòbils, junt amb el suport tecnològic i financer facilitat per ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, van fer que el projecte és pogués porta endavant.

Totes les parts van ser conscients des del primer moment de què podien desenvolupar un projecte molt competitiu de forma conjunta i van unir forces per materialitzar-lo. Així doncs, BVentura es va encarregar del disseny i la fabricació d’un implant metàl·lic seguint les indicacions i especificacions tècniques suggerides pel Dr. Bardají per aconseguir un sistema que pogués ajudar a corregir el Pectus Excavatum, malformació que avui dia només és intervinguda en un 25% dels casos.

L’aplicació desenvolupada per BVentura s’adhereix a l’estèrnum aconseguint així que aquest es reposicioni situant-lo al mateix nivell de les costelles. Aquest tractament, que implica una cirurgia molt menys invasiva i agressiva que el mètode actual, suposa una millora notable en el tractament quirúrgic.

En paral·lel, ACC1Ó també ha intervingut en el desenvolupament d’un pla de negoci a través de les seves línies d’ajut, en concret el de Noves Oportunitats de Negoci amb l’objectiu de poder treure el producte al mercat, i que ha comptat amb la col·laboració d’ assessors nacionals i internacionals.

El dispositiu mèdic de BVentura es comercialitzarà al llarg del segon semestre de 2011, un cop s’hagin acabat els diferents assajos clínics necessaris per aconseguir l’homologació del producte i el vist i plau de l’Agència Espanyola d’Avaluació de Medicaments i Productes Sanitàris (AEMPS).

ACC1Ó (www.acc10.cat)
ACC1Ó és l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Articula tots els seus instruments al voltant de tres grans pilars bàsics: el foment de la innovació, la internacionalització i l’orientació i estratègia empresarial, les eines clau que afavoreixen la diferenciació competitiva de l’empresa, ajudant-la així a afrontar els canvis que es produeixen en l’actual entorn econòmic.

Trobareu fotografies ahttp://www.flickr.com/photos/premsaacc10/sets/72157626597182530/

 Per a més informació i gestió d’entrevistes:
Premsa i Relacions amb Mitjans – ACC1Ó
Tel. 93 476 72 46 /13
E-mail: premsa@acc10.catCercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats