Seccions

Imatge MenúACCIÓ CAS D'ÈXIT: Un consorci català desenvolupa una plataforma digital de suport als familiars de persones amb síndrome de demència lleu, moderada i Alzheimer

Mnemosyne

dijous, 16 juny 2011

Es tracta d’un entorn digital que incorpora serveis d’informació, formació i contacte amb professionals per millorar la qualitat de vida dels cuidadors de les persones que pateixen aquestes malalties.

El projecte, batejat com a Mnemosyne, ha rebut el suport d’ACC1Ó i s’emmarca en el programa europeu Innovation 4 Welfare dedicat a la promoció d’iniciatives per millorar el benestar de les persones.

Mnemosyne ha estat coordinat per la Fundació Sociosanitària de Manresa, que iniciarà una prova pilot amb els seus pacients la propera setmana.

Barcelona, 16 de juny de 2011. Un consorci català format per la Fundació Sociosanitària de Manresa i Funditec, junt amb la col·laboració de 4 socis europeus, ha desenvolupat una plataforma digital per ajudar els familiars de pacients amb síndrome de demència lleu, moderada i Alzheimer. El projecte, que ha rebut el nom de Mnemosyne, s’emmarca dins el programa Innovation 4 Welfare (http://www.innovation4welfare.eu/) de la Comissió Europea, que té com a objectiu la recerca i desenvolupament d’iniciatives per millorar el benestar de les persones, i ha comptat amb el suport d’ACC1Ó – l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació –i l’assessorament de TicSalut.

Mnemosyne consta d’una plataforma digital anomenada “demenciasupport” que complementa l’atenció i cura de les persones amb malalties neurodegeneratives amb serveis d’informació, continguts de formació, suport i contacte amb professionals especialitzats en la matèria. Alhora, permetrà als familiars, cuidadors i personal sanitari compartir les seves experiències.

L’objectiu principal del projecte és oferir, tant a les famílies com a les entitats públiques i privades, un recurs que els permeti sentir-se més recolzades davant la malaltia, i fer més fàcil la conciliació de les atencions al malalt amb el dia a dia.

El projecte Mnemosyne també vol fomentar l’ús de les eines de teleassistència per al seguiment i suport dels pacients amb síndrome de demència i dels seus familiars.

Per als seus responsables, és important validar un model de negoci innovador, que es basi en un nou sistema d’interacció entre tots els agents implicats en la teleassistència (responsables de l’atenció als pacients, familiars, proveïdors de tecnologia, i administracions públiques). Mnemosyne s’ha presentat aquesta setmana a ACC1Ó en el marc de la jornada “Telemedicina: convertir els reptes socials en oportunitats de negoci”.

Per tal d’avaluar les característiques del nou sistema, la seva integració en les iniciatives públiques i els seus beneficis, la Fundació Sociosanitària de Manresa iniciarà una prova pilot amb algunes famílies catalanes el proper 21 de juny i es durà a terme durant tres mesos.

ACC1Ó (www.acc10.cat)
ACC1Ó és l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Articula tots els seus instruments al voltant de tres grans pilars bàsics: el foment de la innovació, la internacionalització i l’orientació i estratègia empresarial, les eines clau que afavoreixen la diferenciació competitiva de l’empresa, ajudant-la així a afrontar els canvis que es produeixen en l’actual entorn econòmic.

El consorci
El consorci està format per:
Fundació Sociosanitària de Manresa (coordinador) - http://www.fssm.es/
Funditec - http://www.funditec.org/
TicSalut - http://www.gencat.cat/salut/ticsalut/

Per a més informació i gestió d’entrevistes:
Premsa i Relacions amb Mitjans – ACC1Ó
Tel. 93 476 72 46 /13
E-mail: premsa@acc10.catCercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats