Seccions

Imatge MenúACCIÓ Els sectors tecnològics punters de Catalunya es presenten a Brussel·les davant les institucions europees

7PM Brusel·les

dimecres, 13 juliol 2011

Són 15 sectors que formen els anomenats Grups Connect-EU, impulsats per ACC1Ó, que tenen l’objectiu d’incidir en els continguts dels programes europeus per obtenir finançament.

La pròxima convocatòria del 7è Programa Marc de la Unió Europea, principal instrument de finançament per a projectes d’R+D, ja inclou interessos de recerca manifestats pels grups.

Barcelona, 13 de juliol de 2011.– La seu de la Generalitat de Catalunya a Brussel·les ha estat l’escenari de la presentació dels Grups Connect-EU – representants dels 15 sectors tecnològics i científics punters de Catalunya- davant les institucions europees. Els grups són impulsats per ACC1Ó – l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació - en el marc del programa Connect-EU, que vol fomentar la participació catalana en el 7è Programa Marc de la Unió Europea.

L’acte ha comptat amb la participació del Delegat de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea, Joan Prat, i del Director de Recerca i Innovació de la Comissió Europea, Octavi Quintana. Quintana ha destacat que cal ajuntar els programes de suport a la recerca i a la innovació i assegurar la continuïtat dels que han tingut més èxit, com els de recerca col·laborativa o de mobilitat per a investigadors.

L’objectiu dels Grups Connect-EU és dur a terme una tasca de posicionament a Brussel·les per incidir en les convocatòries europees de finançament de projectes. A l’acte d’avui, els grups han presentat les seves línies d’actuació davant un auditori de representants d’institucions europees, oficines regionals, xarxes de recerca i institucions comunitàries que treballen en l’àmbit d’R+D, amb qui han compartit després una sessió de networking.

La tasca dels Grups ja ha donat els primers resultats: la pròxima convocatòria del 7è Programa Marc (principal instrument de finançament europeu per a projectes d’R+D), que es presentarà la setmana vinent i que compta amb una inversió rècord, recull els interessos de recerca manifestats pels grups d’Automoció Sostenible, Nanomedicina i Factories del Futur.

Els Grups Connect-EU

Els 15 Grups Connect-EU estan formats per agents públics i privats catalans – empreses, associacions empresarials, universitats, centres de recerca i agents TECNIO.

Treballen en els següents sectors: automoció sostenible, les ciències socials, la nanobiotecnologia, materials avançats, energia i medi ambient, alimentació, tecnologies mèdiques, smart transfics, factories del futur, reaccions i processos catalítics, fabricació de sistemes i components electrònics, i media i mobilitat, salut, espai i aeronàutica i aigua.

Més informació:
Premsa i Relacions amb Mitjans – ACC1Ó
Tel. 93 476 72 46
E-mail: premsa@acc10.catCercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats