Seccions

Imatge MenúACCIÓ CAS d'ÈXIT: Applus+ IDIADA lidera un projecte per millorar l’eficiència energètica dels vehicles elèctrics amb el suport d’ACC1Ó

Projecte E3V

dijous, 21 juliol 2011

El projecte, anomenat E3V, estudia estratègies per millorar el rendiment energètic del motor del vehicle elèctric.

La recàrrega de les bateries i com aprofitar els canvis de temperatura del motor elèctric són les línies principals del projecte.

Hi participa un consorci d’empreses i centres tecnològics catalans amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER.

Barcelona, 21 de juliol de 2011.– L’empresa catalana Applus+ IDIADA lidera el projecte E3V de millora de l’eficiència energètica dels vehicles elèctrics, desenvolupat per un consorci català format per empreses i centres tecnològics. El projecte compta amb el suport d’ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació, a través del programa d’ajuts Nuclis d’Innovació Tecnològica.

L’E3V tindrà una durada de dos anys i centra els seus esforços en l’estudi d’estratègies que augmentin la durabilitat i l’eficiència energètica del motor del vehicle elèctric. Cadascuna de les empreses i els centres tecnològics del consorci són especialistes en la fabricació i desenvolupament dels subsistemes que formen el vehicle elèctric, i centren la seva activitat en treure’n el màxim rendiment.

Applus+ IDIADA, especialitzada en enginyeria, assajos i homologació de productes del sector automoció, s’encarrega de l’estudi de l’estratègia de frenada regenerativa. Alhora, Applus+ IDIADA integrarà tots els resultats obtinguts pels altres membres, així com també estudiarà la seva viabilitat tècnica i comercial.

Els membres del consorci i les seves línies d’acció en el projecte són els següents:

• L’empresa CINERGIA (Control Intel·ligent de l’Energia SCCL) i el centre tecnològic CITCEA (Centre d’Innovació Tecnològica Convertidors Estàtics i Accionaments), membre de la xarxa TECNIO d’ACC1Ó, dediquen els seus esforços a trobar una solució eficient al procés de càrrega, ja que la gran majoria mostren dificultats a l’hora de recarregar les bateries. El problema és que aquestes es descarreguen progressivament durant el procés de càrrega, la qual cosa impedeix que la bateria arribi al màxim nivell i fa encara més reduïda la seva autonomia.

• IREC, l’Institut de Recerca de l’Energia de Catalunya, busca la forma de modelitzar la bateria de forma que aquesta pugui contenir, amb les mateixes dimensions, un contingut energètic superior a l’actual.

• La fundació privada CETEMMSA, centre tecnològic membre de la xarxa TECNIO que treballa en la recerca de materials termoelèctrics, investiga com aprofitar els canvis de temperatura del motor per produir energia de forma autosuficient.

• TECNOTRANS BONFIGLIOLI SA, especialistes en la fabricació de transmissions de vehicles, estudien la forma de treure més partit a aquests components per tal que el consum d’energia es vegi reduït i l’autonomia del cotxe elèctric millori.

El projecte E3V, amb un pressupost superior al milió d’euros, ha estat cofinançat en un 30% per ACC1Ó, així com pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER.

ACC1Ó (www.acc10.cat)
ACC1Ó és l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Articula tots els seus instruments al voltant de tres grans pilars bàsics: el foment de la innovació, la internacionalització i l’orientació i estratègia empresarial, les eines clau que afavoreixen la diferenciació competitiva de l’empresa, ajudant-la així a afrontar els canvis que es produeixen en l’actual entorn econòmic.

L’empresa
Més informació sobre Applus+ IDIADA: http://www.idiada.es

Per a més informació i gestió d’entrevistes:

Premsa i Relacions amb Mitjans – ACC1Ó
Tel. 93 476 72 46 /13
E-mail: premsa@acc10.catCercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats