Seccions

Imatge MenúACCIÓ CAS D'ÈXIT: UTC desenvolupa un sistema pioner al món per a la detecció d’incendis que ha comptat amb una inversió de 3,5 milions d’euros

dijous, 29 setembre 2011

El projecte ha rebut el suport d’ACC1Ó i integra diferents plataformes de detecció de focs en una de sola, amb una elevada reducció de costos.

Per a la multinacional americana, el centre d’R+D+i que té a Esplugues del Llobregat s’ha convertit en centre d’excel·lència per productes contra incendis i es situa al capdavant dels més de 30 que té al món.

A la filial catalana s’hi han incorporat prop de 70 enginyers i s’hi han desenvolupat unes instal·lacions úniques a l’Estat espanyol per a la simulació de focs.


Barcelona, 29 de setembre de 2011– El centre d’R+D+i que la multinacional americana United Technologies Corporation (UTC) té a Esplugues de Llobregat (Barcelona) ha desenvolupat un sistema per a la detecció d’incendis pioner a nivell mundial, que integra diferents plataformes en una, permetent una elevada reducció de costos. El projecte ha comptat amb un pressupost de 3,5 milions d’euros i el suport d’ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Programa de Nuclis d’Innovació Tecnològica.

La tecnologia desenvolupada és actualment la més innovadora del mercat. Es tracta de la central de detecció d'incendis més avançada en termes de microprocessador, comunicacions, integració amb sistemes remots, així com adaptació a normatives que entraran en vigor pròximament, a més de vàries noves patents inventades al centre d'Esplugues per a aquest projecte específic.

UTC ha apostat per aquest centre incorporant-hi prop de 70 enginyers per absorbir tots els projectes d'incendis. Actualment és un centre d’excel·lència en aquesta matèria i s’ha situat en la posició de líder dels més de 30 centres d’R+D+i que l’empresa té al món. Aquest projecte ha proporcionat al centre unes instal·lacions úniques a l'Estat espanyol, ja que disposa d'una sala de foc real i d’equipaments per poder treballar en paral·lel a tot el procés de certificació.

Els sistemes de detecció d’incendis es basen en panells de control, equips que recullen els senyals emesos pels sensors de foc instal·lats en un edifici. En el cas d’aquest nou sistema, els panells utilitzen una plataforma modular i compatible que es caracteritza per la facilitat d’instal·lació, configuració i manteniment. El sistema també permet minimitzar el nombre de falses alarmes.

Les centrals de detecció d'incendis s'han dissenyat i es fabriquen per poder protegir persones i béns per tota la regió EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica). L'entorn de treball i la ubicació del centre van fer que des de l'inici el projecte fos pensat també en català, i és per això que aquesta plataforma és l’única que presenta una central d'incendis amb la interfície d’usuari i la programació totalment en català, a banda de 20 idiomes més.

ACC1Ó (www.acc10.cat)
ACC1Ó és l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Articula tots els seus instruments al voltant de tres grans pilars bàsics: el foment de la innovació, la internacionalització i l’orientació i estratègia empresarial, les eines clau que afavoreixen la diferenciació competitiva de l’empresa, ajudant-la així a afrontar els canvis que es produeixen en l’actual entorn econòmic.

L’empresa
Més informació sobre United Technologies Corporation a http://www.utcfireandsecurity.es

Per a més informació i gestió d’entrevistes:
Premsa i Relacions amb Mitjans – ACC1Ó
Tel. 93 476 72 46 /13
E-mail: premsa@acc10.cat

Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats