Seccions

Imatge MenúACCIÓ Catalunya i Israel col·laboraran en projectes d'R+D industrial

diumenge, 4 desembre 2011

El Departament d’Empresa i Ocupació ha signat un conveni, a través d’ACC1Ó, amb el centre de recerca i desenvolupament industrial d’Israel (MATIMOP) per impulsar projectes conjunts.

El conveni inclou el finançament a iniciatives en els àmbits de les TIC, l’aigua, l’electromobilitat, media, salut, bio i tecnologies mèdiques.

Catalunya i Israel col·laboraran en la posada en marxa de projectes d’R+D i d’innovació industrial. El conseller delegat d’ACC1Ó, Josep Moragas, ha signat aquesta setmana un conveni amb el director del centre de recerca i desenvolupament industrial d’Israel (MATIMOP), Michel Hivert, per a l’impuls de projectes conjunts.

El centre MATIMOP coordina la cooperació industrial i fomenta projectes entre empreses israelianes i d’altres països. Israel és un dels països més desenvolupats a nivell tecnològic del món i destina més del 5% del PIB a la recerca i desenvolupament.

L’objectiu del conveni, que té una durada de tres anys, és augmentar les iniciatives d’R+D catalano-israelianes en àmbits com les TIC, l’aigua, l’electromobilitat, media, salut, bio i tecnologies mèdiques. Aquest conveni inclou un finançament de prop d’1 milió d’euros per a projectes i per a la realització d’activitats conjuntes en esdeveniments com el Mobile World Congress.

Prop de 100 projectes conjunts d’R+D al 7è Programa Marc de la Unió Europea

Actualment, entitats de Catalunya i d’Israel ja col·laboren en prop de 100 projectes conjunts finançats pel 7è Programa Marc de la Unió Europea. Ambdós països tenen importants xifres de participació al programa marc, amb un rati similar d’aprovació de projectes del 22%. Les principals àrees de cooperació en aquest programa són les TIC, Salut, Nanotecnologia i materials, Alimentació i Medi Ambient.

Missió tecnològica CONNECT- Israel

Aquesta setmana, ACC1Ó també ha organitzat la missió tecnològica CONNECT- Israel, formada per 7 entitats catalanes dels sectors media i TIC (Password Bank, Mediapro, Music Tech Group de la Universitat Pompeu Fabra, Coherent Syncro, Cromlec, i2cat i Hydromodel Host) que s’han reunit amb empreses israelianes amb interessos comuns per tal de fomentar possibles acords de col·laboració.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats