Seccions

Imatge MenúACCIÓ Catalunya, regió europea líder en l'obtenció de finançament del programa Eurotrans-bio per a projectes de biotecnologia

dimecres, 14 desembre 2011

Un 30% de tots els projectes seleccionats, provinents de diversos països i regions europees, són catalans.

A través d’ACC1Ó, s’ha obtingut un pressupost de 750.000 euros enfocats a desenvolupar nous productes i tecnologies.

Eurotransbio és una iniciativa del 7è Programa Marc de la Unió Europea que impulsa els projectes de col·laboració internacionals.

Catalunya és la regió europea que ha obtingut una taxa de finançament més alta en el marc del programa Eurotrans-bio (http://www.eurotransbio.eu/), que dóna suport a projectes internacionals en el sector de la biotecnologia. En total, un 30% dels projectes seleccionats entre les propostes de diferents països i regions d’Europa són catalans. Les sol·licituds i el finançament s’han impulsat a través d’ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació.

Els projectes de recerca seleccionats amb participació catalana tindran l’objectiu de desenvolupar nous productes i tecnologies amb un pressupost global de 750.000 euros. En formen part pimes catalanes, centres tecnològics, grups de recerca i agents TECNIO. Tots són projectes de col·laboració amb altres entitats i empreses europees.

Eurotrans-bio és una iniciativa del programa ERANET que s’engloba en el 7è Programa Marc de la Unió Europea i busca proporcionar a la indústria biotecnològica europea els recursos per fomentar la cooperació en R+D. En aquesta 6a convocatòria s’hi han presentat projectes d’Àustria, Alemanya, Israel, Itàlia, Finlàndia, Holanda, Navarra, País Basc, Flandes, Valònia i Catalunya.

Des del 2004, Eurotrans-bio ha finançat prop d’un centenar de projectes transnacionals amb un cost total de 201 milions d’euros. El 73% dels receptors dels fons són pimes europees. Les pimes catalanes Arquebio SL, Starlab i Oryzon Genomics lideren amb èxit projectes de biotecnologia iniciats l’any passat.

La iniciativa MANUNET de suport a projectes d’R+D del sector fabricació finança 3 propostes catalanes

Tres pimes catalanes participen en projectes europeus d’R+D que han rebut un finançament total de prop de 560.000 euros a la convocatòria MANUNET 2011 (http://www.manunet.net/). Els projectes compten amb la participació d’altres entitats europees i de dos centres TECNIO (ASCAMM i el Centre de Projecció Tèrmica). MANUNET, que també s’engloba en la iniciativa ERANET, finança projectes d'R+D realitzats per empreses -preferentment pimes- amb un important grau d'innovació, alt risc cientifico-tècnic i amb clara orientació al mercat.

Per a més informació sobre aquests projectes:
Premsa ACC1Ó
Tel. 93 476 7246 / 7213
E-mail: premsa@acc10.catCercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats