Seccions

Imatge MenúACCIÓ CAS D'ÈXIT: Tecnomatrix desenvolupa un innovador sistema de medició de peces per als sectors de l’automoció i l’aeronàutica

dijous, 19 gener 2012

La nova tecnologia, anomenada CAPTOR, permet estalviar un 70% de temps de control als operaris d’una planta de fabricació de peces d’alta precisió i guanyar en fiabilitat.

Gràcies a la línia de productes, l’empresa ha tancat l’exercici 2011 amb una facturació d’1,2 milions d’euros –un 40% més que l’any anterior- i reforça la seva aposta pel sector de l’aeronàutica.

La firma ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través del programa Noves Oportunitats de Negoci (NON) d’ACC1Ó, que impulsa els canvis en el model estratègic i en la base competitiva de l'empresa.Barcelona, 19 de gener de 2012.– L’empresa catalana Tecnomatrix, especialitzada en el disseny i la fabricació d’útils de control dimensional, ha desenvolupat un innovador sistema de medició de peces d’alta precisió que permet guanyar en fiabilitat i estalviar un 70% de temps de control als operaris d’una planta de fabricació. Tecnomatrix ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través del programa Noves Oportunitats de Negoci (NON) d’ACC1Ó.

Gràcies a aquesta nova tecnologia, anomenada CAPTOR, la firma de Lliçà de Vall, fundada fa 80 anys, ha reforçat la seva línia de productes enfocada al sector de l’aeronàutica, que precisa de productes d’alta precisió com els que fabrica l’empresa catalana. L’automoció és, a banda, el sector que concentra la major part de l’activitat de la firma.

L’empresa ha tancat l’exercici 2011 amb una facturació d’1,2 milions d’euros, un 40% més que l’any anterior. Per al 2012 preveu seguir creixent i arribar als 1,8 milions d’euros. Tecnomatrix calcula que les vendes en el sector de l’aeronàutica representaran enguany el 8% del total de la facturació.

Els tres dispositius desenvolupats per Tecnomatrix han estat batejats amb el nom de CAPTOR-S, CAPTOR-R i CAPTOR-C. Tots els productes permetran als departaments de qualitat de plantes industrials del sector de l’automòbil i l’aeronàutica esbrinar la desviació que té una peça real respecte a la forma teòrica que hauria de tenir. De fet, en el sector de l’automòbil, els costos derivats per la falta de control i la recuperació de peces produïdes amb defectes poden suposar fins a un 10% del cost total de producció. Per això, és necessari poder comptar amb sistemes de medició que minimitzin els costos de les peces defectuoses.

El sistema CAPTOR-S permet captar dades numèriques mitjançant un aparell electrònic, que envia aquesta informació a una PDA o a l’ordinador de forma instantània i sense cables, gràcies a l’ús de la tecnologia bluetooth. Una vegada es recopilen les dades, l’operador pot emmagatzemar-les en un fitxer compatible amb un programari de full de càlcul.

Per la seva banda, el sistema CAPTOR-R esta format per un sensor de visió artificial 3D, desenvolupat per Tecnomatrix, muntat sobre un robot d’alta precisió, i automatitza la presa de mesures amb una velocitat tan alta que es pot integrar en una línia de producció.

L’últim dels sistemes desenvolupats, introduït recentment al mercat, és CAPTOR-C, que incorpora uns sensors als punts de control que ofereixen més fiabilitat i velocitat. La seva configuració permet mesurar les peces de manera més precisa que cap altre sistema en el mercat.

ACC1Ó (www.acc10.cat)
ACC1Ó és l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Articula tots els seus instruments al voltant de tres grans pilars bàsics: el foment de la innovació, la internacionalització i l’orientació i estratègia empresarial, les eines clau que afavoreixen la diferenciació competitiva de l’empresa, ajudant-la així a afrontar els canvis que es produeixen en l’actual entorn econòmic.

L’empresa
Més informació sobre Tecnomatrix a http://www.tecnomatrix.com/

Per a més informació i gestió d’entrevistes:
Premsa i Relacions amb Mitjans – ACC1Ó
Tel. 93 476 72 46 /13
E-mail: premsa@acc10.cat

Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats