Seccions

Imatge MenúACCIÓ Els serveis d’ACC1Ó de suport a la innovació i internacionalització empresarial generen una inversió associada de 6,7 milions d’euros a la demarcació de Lleida

dijous, 8 març 2012

Són dades del període 2010-2011 que ha donat a conèixer avui a Lleida el director general d’Indústria de la Generalitat, Joan Sureda.
 

Sureda ha presentat davant un centenar d’empresaris els eixos del Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials  per al període 2012-2014. 
 

Lleida, 8 de març de 2012.– ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació, ha impulsat al llarg del període 2010-2011 una inversió de 6,7 milions d’euros a la demarcació de Lleida associada als serveis que presta d’innovació i internacionalització empresarial.

Aquestes dades les ha donat a conèixer avui a Lleida el director general d’Indústria, Joan Sureda, que ha presentat davant un centenar d’empresaris de la província els eixos del Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials  per al període 2012-2014. A la jornada també s’han donat a conèixer els programes i serveis que ACC1Ó posa a disposició de l’empresariat lleidatà per impulsar la seva competitivitat.

Balanç d’actuacions d’ACC1Ó a Lleida 2010-2011:

En l’àmbit de la internacionalització, més de 100 empreses lleidatanes han comptat amb serveis d’assessorament per a iniciar o consolidar exportacions, implantar-se a l’exterior, aconseguir licitacions públiques internacionals o participar en missions comercials. La inversió generada en aquest àmbit ha estat de 3,2 milions d’euros.

Per impulsar la sortida als mercats exteriors, una cinquantena d’empreses de la província han fet ús dels 34 Centres de Promoció de Negocis d’ACC1Ó al món. Al 2011, els mercats més atractius per a les empreses lleidatanes han estat els Emirats Àrabs i Alemanya. Pel que fa als sectors, un 35% de les empreses pertanyien als sectors de la construcció i del medi ambient.

En l’àmbit de la innovació, ACC1Ó ha impulsat 43 projectes que han generat una inversió associada al territori de 3,5 milions d’euros. Un 75% prové d’empreses que han participat al servei Innoempresa, que se centra en el desenvolupament de nous productes diferencials i en la sistematització del procés de la innovació en l’estructura empresarial.

Des d’ACC1Ó també s’ha donat suport al Clúster de Materials i Sistemes de Producció Avançats – Clúster maquinària agrícola, una agrupació de 30 empreses que té prop de 1.000 treballadors i una facturació global de 153 milions d’euros. Aquest clúster té com a principals reptes estratègics la internacionalització dels serveis de transferència tecnològica, la millora de la productivitat i el disseny de màquines i equips més sostenibles.

Principals objectius del Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials 2012-2014

Desenvolupat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, el Pla busca afavorir la reactivació econòmica de Catalunya. Les actuacions que s’hi detallen estan destinades principalment a les petites i mitjanes empreses i busquen impulsar la competitivitat a partir de la innovació, la internacionalització i la captació d’inversions.

- Captació d’inversions: el Pla busca aconseguir que el 22% del total d’inversions estrangeres a l’Estat es facin a Catalunya al 2014, enfront del 17% actual. Per al 2014, la Direcció General d’Indústria preveu obtenir un volum mínim d’inversió estrangera propera als 600 milions d’euros.

- Innovació: l’objectiu és assolir la fita europea d’augmentar l’R+D fins al 3% del PIB català al 2020 – actualment està a l’1,63% -, mitjançant una major eficiència i eficàcia dels centres tecnològics i de recerca. Es treballarà per enfortir l’oferta tecnològica dels centres per tal que se’n puguin beneficiar un total de 10.000 empreses cada any, enlloc de les 8.000 actuals. A banda, amb els incentius a la innovació empresarial s’espera mobilitzar uns 750 milions d’euros d’inversió privada en R+D fins al 2014.

- Internacionalització: actualment a Catalunya hi ha més de 40.000 empreses que exporten, de les quals només el 13.500 ho fan de forma regular, una xifra que ha quedat estancada durant els últims anys. Un dels reptes del Pla aprovat avui és augmentar el nombre d’exportadores regulars en un 12% fins al 2014, i que siguin 1.500 les noves empreses exportadores consolidades.

Presentació dels programes d’ACC1Ó arreu del territori

Per tal de donar a conèixer a les empreses de Catalunya els diferents instruments que ofereix ACC1Ó aquest any, l’agència ha organitzat un cicle de sessions informatives a 31 poblacions catalanes, que permetran acostar tots aquests serveis a prop de 2.500 empreses.

Les pròximes sessions són a Manresa (13 de març), Girona (14 de març) Tarragona (15de març) i  Tortosa (15 de març). Podeu consultar el calendari complert aquí: http://www.acc10.cat/ACC1O/cat/ajuts-financament/programes-serveis/index.jsp

Podeu consultar el dossier de premsa del Pla d’Indústria a l’adreça:

http://www.acc10.cat/ACC1O/cat/empresa-ACC1O/pla-2012-2014/index.jsp

Per a més informació: www.acc10.catCercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats