Seccions

Imatge MenúACCIÓ Els serveis d'ACC1Ó de suport a la innovació i internacionalització empresarial generen una inversió associada de 18,7 milions d'euros a les comarques centrals

dimecres, 14 març 2012

En els últims dos anys, s’han materialitzat també 5 projectes d’inversió estrangera que han suposat una captació de 42,3 milions d’euros per les comarques centrals

Són dades del període 2010-2011 que ha donat a conèixer avui a Manresa el conseller delegat d’ACC1Ó, Josep Moragas.

Moragas ha presentat davant un centenar d’empresaris els eixos del Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials per al període 2012-2014.


Manresa, 13 de març de 2012.– ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació, ha impulsat durant el període 2010-2011 una inversió de 18,7 milions d’euros a les comarques centrals associada als serveis que presta d’innovació i internacionalització empresarial.

Aquestes dades les ha donat a conèixer avui a Manresa el conseller delegat d’ACC1Ó, Josep Moragas, que ha presentat davant un centenar d’empresaris els eixos del Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials per al període 2012-2014. A la jornada també s’han donat a conèixer els programes i serveis que ACC1Ó posa a disposició de l’empresariat de la Catalunya Central per impulsar la seva competitivitat.

Balanç d’actuacions d’ACC1Ó a les comarques centrals 2010-2011

En l’àmbit de la captació d’inversions, en els últims 2 anys Invest in Catalonia - l’àrea de promoció i atracció d’inversions de la Direcció General d’Indústria- ha impulsat 5 projectes d’inversió estrangera a les comarques centrals que han suposat una captació de 42,3 milions d’euros. Aquests projectes han propiciat el manteniment de 400 llocs de treball i la creació de 280 llocs de treball nous. Les empreses que han decidit invertir a les comarques centrals han estat Hayes Lemmerz Barcelona, SA (EUA), Nisshin Oillio Group, Ltd. (Japó), Cotton High Tech S.L (Catalunya) Denso Barcelona, SA (Japó) i International Business Machines, SA IBM (EUA).

Pel que fa la internacionalització, més de 80 empreses de les comarques centrals han comptat amb serveis d’assessorament per a iniciar o consolidar exportacions, implantar-se a l’exterior, aconseguir licitacions públiques internacionals o participar en missions comercials. La inversió generada en aquest àmbit ha estat de 6,9 milions d’euros.

A banda, per impulsar la sortida als mercats exteriors, prop d’un centenar d’empreses han fet ús dels 34Centres de Promoció de Negocis d’ACC1Ó al món. Al 2011, el mercat més atractiu per a les empreses de les comarques centrals ha estat França, seguit d’Alemanya, la Xina i Rússia. Pel que fa als sectors, les empreses que han accedit a aquest serveis pertanyien als sectors dels equips elèctrics, de la metal·lúrgia i de la maquinària.

En l’àmbit de la innovació, ACC1Ó ha impulsat 75 projectes que han generat una inversió associada al territori de 11,8 milions d’euros. Un 75% prové d’empreses que han participat al servei Innoempresa, que se centra en el desenvolupament de nous productes diferencials i en la sistematització del procés de la innovació en l’estructura empresarial.

Des d’ACC1Ó també s’ha donat suport al Clúster de Materials i Sistemes de Producció Avançats – Clúster materials avançats, una agrupació de 40 empreses amb 2.000 treballadors i una facturació global de 900 milions d’euros. Aquest clúster té com a principals reptes estratègics generar un punt de trobada entre empreses de diferents sectors i mercats que comparteixen els materials avançats com a base del seu model de negoci, així com cercar possibilitats de reorientar l’activitat cap a altres àrees de negoci com el vehicle elèctric o les tecnologies mèdiques.

Principals objectius del Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials 2012-2014

Desenvolupat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, el Pla busca afavorir la reactivació econòmica de Catalunya. Les actuacions que s’hi detallen estan destinades principalment a les petites i mitjanes empreses i busquen impulsar la competitivitat a partir de la innovació, la internacionalització i la captació d’inversions.

- Captació d’inversions: el Pla busca aconseguir que el 22% del total d’inversions estrangeres a l’Estat es facin a Catalunya al 2014, enfront del 17% actual. Per al 2014, la Direcció General d’Indústria preveu obtenir un volum mínim d’inversió estrangera propera als 600 milions d’euros.

- Innovació
: l’objectiu és assolir la fita europea d’augmentar l’R+D fins al 3% del PIB català al 2020 – actualment està a l’1,63% -, mitjançant una major eficiència i eficàcia dels centres tecnològics i de recerca. Es treballarà per enfortir l’oferta tecnològica dels centres per tal que se’n puguin beneficiar un total de 10.000 empreses cada any, enlloc de les 8.000 actuals. A banda, amb els incentius a la innovació empresarial s’espera mobilitzar uns 750 milions d’euros d’inversió privada en R+D fins al 2014.

- Internacionalització
: actualment a Catalunya hi ha més de 40.000 empreses que exporten, de les quals només el 13.500 ho fan de forma regular, una xifra que ha quedat estancada durant els últims anys. Un dels reptes del Pla aprovat avui és augmentar el nombre d’exportadores regulars en un 12% fins al 2014, i que siguin 1.500 les noves empreses exportadores consolidades.

Dossier de Premsa del Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials 2012-2014:
http://www.acc10.cat/ACC1O/cat/empresa-ACC1O/pla-2012-2014/index.jsp


Presentació dels programes d’ACC1Ó arreu del territori

Per tal de donar a conèixer a les empreses de Catalunya els diferents instruments que ofereix ACC1Ó aquest any, l’agència ha organitzat un cicle de sessions informatives a 31 poblacions catalanes, que permetran acostar tots aquests serveis a prop de 2.500 empreses.

Les pròximes sessions són a Girona (14 de març), Tarragona (15 de març) i Tortosa (15 de març).

Podeu consultar el calendari complert aquí: http://www.acc10.cat/ACC1O/cat/ajuts-financament/programes-serveis/index.jspCercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats