Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó impulsa la creació de l’spin-off Voctro Labs, que comercialitzarà tecnologies de processament de la veu

ACCIÓ

dijous, 22 març 2012

La nova empresa sorgeix de la Universitat Pompeu Fabra i ha rebut el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través de les Unitats de Valorització. 

L’spin-off comercialitza els primers cantants virtuals en castellà pel software Vocaloid, que ja compta amb un gran èxit al Japó. 

Voctro Labs també ofereix la tecnologia KaleiVoiceCope que permet modificar el caràcter de la veu humana adaptant-la a les necessitats de la indústria del cinema, animació o videojocs.


Barcelona, 22 de març de 2012.- ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació, ha impulsat la creació de Voctro Labs, spin-off sorgida del Grup de Tecnologia Musical (MTG) de la Universitat Pompeu Fabra que té l’objectiu de comercialitzar tecnologies avançades de processament de la veu.  

120322 BrunoAndClaraL’spin-off s’encarrega de comercialitzar cantants virtuals per Vocaloid, un software que permet als usuaris crear la part vocal d’una cançó, aportant la lletra i la melodia, per tal que la interpreti un cantant virtual. Desenvolupat des del 2003 per membres de l’equip promotor de Voctro Labs a través d’un projecte de recerca amb l’empresa japonesa Yamaha, Vocaloid ja compta amb un gran èxit al Japó, on el mercat de veus virtuals ha experimentat un gran creixement gràcies a les xarxes socials, on els usuaris comparteixen les seves composicions. 

Aprofitant aquest èxit, Voctro Labs ha desenvolupat la versió hispana del software, amb l’objectiu d’obrir-se al mercat llatinoamericà. L’empresa comercialitza, mitjançant una plataforma online, les dues primeres veus de cantants virtuals en castellà, composats per una veu masculina (Bruno) i femenina (Clara).

L’usuari pot adquirir les veus virtuals a un preu de 80 euros cada una. L’empresa preveu comercialitzar-ne més de 1.000 còpies el primer any. El mercat de Voctro Labs és internacional en un 90%, liderat per Japó, Europa, Estats Units i Mèxic.  

L’spin-off també ofereix una tecnologia avançada de processament de la veu que s’aplica al sector dels vídeojocs i del cinema. Anomenada KaleiVoceCope, aquesta tecnologia permet modificar el timbre i caràcter d’una veu humana per adaptar-la a les propietats de personatges virtuals o criatures de ficció.  

KaleiVoceCope permet reduir costos a les produccions cinematogràfiques, ja que a partir de la veu d’un sol actor es poden crear diversos personatges d’un film d’animació. L’objectiu de l’empresa és comercialitzar el software als principals estudis de cinema de Hollywood, i actualment està realitzant proves amb aquesta finalitat.


Unitats de Valorització

Les Unitats de Valorització d’ACC1Ó estan ubicades en universitats i escoles de negoci  catalanes amb l’objectiu de convertir la recerca i producció científica en potencial econòmic, posant-les a l’abast de les empreses i del mercat. En l’últim any, han impulsat la creació de 31 noves empreses tecnològiques o spin-offs i la comercialització de 55 noves tecnologies.


L’empresa

Més informació sobre Voctro Labs a http://www.voctrolabs.com/
Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats