Seccions

Imatge MenúACCIÓ CAS D'ÈXIT: Vetgenomics desenvolupa dispositius per a diagnòstics genètics en animals de companyia com a nova línia de negoci

ACCIÓ

dijous, 12 abril 2012

Creada fa només un any com a spin-off de la Universitat Autònoma de Barcelona, l’empresa ha rebut el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través de les Unitats de Valorització d’ACC1Ó. 

Vetgenomics realitza serveis d’anàlisi genètica en gossos, gats, cavalls i aus, i té l’objectiu de crear i comercialitzar productes propis per a la detecció genètica de malalties infeccioses.

L’empresa preveu un increment de la facturació del 18% aquest any i doblar el nombre de treballadors.


Barcelona, 12 d'abril de 2012.- L’empresa Vetgenomics, que ofereix serveis de diagnòstic genètic per a animals de companyia, impulsa ara el desenvolupament de dispositius propis com a nova línia de negoci. Fundada al març del 2011 com a spin-off del Servei Veterinari de Genètica Molecular – centre de la Universitat Autònoma de Barcelona que pertany a la xarxa TECNIO-, la jove empresa ha comptat per a la seva creació amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat a través de les Unitats de Valorització d’ACC1Ó.

Vetgenomics realitza anàlisis genètics en gossos, gats, cavalls i aus per a detectar malalties hereditàries o patògens, entre d’altres. Els seus clients són veterinaris clínics, criadors, l’administració i agents de la indústria quimicofarmacèutica. Després d’un any en funcionament, l’objectiu de l’spin-off és passar de ser empresa de serveis a desenvolupar productes propis de detecció genètica de malalties infeccioses.

L’empresa ha tancat el primer exercici amb una facturació de més de 300.000 euros i espera créixer un 18% enguany. Actualment compta amb tres treballadors i preveu augmentar l’equip fins a sis persones durant el 2012. Olga Francino, sòcia fundadora de Vetgenomics, assegura que “després d’un any d’estar en funcionament podem assegurar que ens estem consolidant i que ara ja estem preparats per créixer”.

El primer dels dispositius que desenvoluparan serà per detectar la Leishmania, patògen que afecta animals de companyia com els gossos i els gats, sobretot a la regió de la Mediterrània, on és una malaltia endèmica. La Leishmania es transmet també als humans, i de fet l’Organització Mundial de la Salut calcula que existeixen avui dia 350 milions de persones en risc, amb 2 milions de nous afectats cada any. Per a la recerca i desenvolupament del dispositiu l’empresa compta amb el suport de la línia Innoempresa d’ACC1Ó, que recolza la creació de nous productes diferencials.

Amb aquest dispositiu, s’evitarà haver de descentralitzar els anàlisis genètics als laboratoris i es guanyarà en rapidesa, ja que les proves es podran dur a terme des de les mateixes instal·lacions dels clients de l’empresa. Vetgenomics calcula que el dispositiu arribarà al mercat en un termini de dos o tres anys i preveu comercialitzar-lo als països de la costa mediterrània.


Unitats de Valorització

Les Unitats de Valorització d’ACC1Ó estan ubicades en universitats i escoles de negoci catalanes amb l’objectiu de convertir la recerca i producció científica en potencial econòmic, posant-les a l’abast de les empreses i del mercat. En l’últim any, han impulsat la creació de 31 noves empreses tecnològiques o spin-offs i la comercialització de 55 noves tecnologies.


L’empresa

Més informació sobre Vetgenomics a http://www.vetgenomics.com/cat
Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats