Seccions

Imatge MenúACCIÓ 8 start-ups catalanes de base tecnològica presenten els seus projectes davant una selecció d'inversors privats

ACCIÓ

dilluns, 21 maig 2012

La presentació de propostes ha tingut lloc en el marc del programa Investment Readiness, impulsat pel Departament d'Empresa i Ocupació a través d'ACC1Ó.

Durant 6 mesos, les empreses han rebut assessorament especialitzat per enfocar amb garanties l'obtenció de rondes de finançament privat.

Els projectes, que es troben en fase de creixement, són de les empreses catalanes Wirs, Wayra Networks, Rentamus, Moto Republic, Iwannatravel, IPSOM, Eurosun Sistemas i 1d3a.

Els inversors privats, seleccionats segons la tipologia de projectes i les necessitats d'inversió, han destacat l'alta qualitat de totes les propostes.Un grup de 8 start-ups catalanes de base tecnològica han presentat aquesta setmana els seus projectes empresarials davant una selecció d'inversors privats. Es tracta de l'última fase del programa Investment Readiness, impulsat pel Departament d'Empresa i Ocupació a través d'ACC1Ó, que té l'objectiu de preparar i assessorar empreses tecnològiques amb un potencial de creixement elevat amb l'objectiu d'impulsar la seva consolidació.

El programa, que ha tancat així la seva segona edició, té una durada de sis mesos i compta amb experts en diferents àmbits d'actuació (creació d'equips, model de negoci, recursos humans, finançament) que proporcionen el suport i seguiment necessari a les empreses per tal que superin el repte del creixement. L'objectiu final és enfocar amb garanties d'èxit l'obtenció d'una ronda de finançament privat per avançar en la consolidació de l'empresa.

Les empreses que han presentat els seus projectes són Wirs, Wayra Networks, Rentamus, Moto Republic, iWANNA.travel, IPSOM, Eurosun Sistemas i 1d3a. La vintena d'inversors privats que han escoltat les propostes - prèviament seleccionats per encaixar amb la tipologia de projectes i les necessitats de finançament de les start-ups- han destacat l'alta qualitat de tots els projectes i s'han interessat a seguir analitzant les possibles inversions.

Investment Readiness – Relació de projectes presentats

Worldwide Integral Rehabilitation Systems (Wirs)

WIRS ha creat una plataforma cloud i vídeojocs mèdics que, mitjançant uns sensors que s'aplica el mateix pacient, permeten realitzar exercicis de rehabilitació de l'aparell locomotor des de casa seva sense necessitat de desplaçar-se a un centre mèdic.

Wayra Networks

Wayra Networks ha dissenyat un sistema que permet llegir comptadors d'aigua, gas i electricitat de forma remota, evitant, como es feia fins ara, el desplaçament de personal a domicili per realitzar les anotacions de consums manualment.

Rentamus

Rentamus és el Booking.com de lloguer. La web fa possible que les empreses de lloguer anunciïn els seus espais i productes, de manera que puguin aconseguir noves reserves i optimitzar la disponibilitat del seu stock. Hi té cabuda qualsevol tipus de producte.

Moto Republic

Creació, muntatge i comercialització de motos de muntanya elèctriques d'altes prestacions sense la problemàtica de soroll i pol·lució de les de benzina. El negoci inclou utilitzar la marca ALFER, famosa en motos de muntanya i en vendes durant 30 anys i fins el 2008, reobrint els seus distribuïdors internacionals.

iWANNA.travel

iWANNA.travel és una plataforma web que facilita al viatger proposar el preu que vol pagar pagar per dormir una nit en un hotel, permetent a l'hotel acceptar o rebutjar la proposta.

IPSOM

Ipsom és una consultoria de serveis energètics que ofereix solucions d'estalvi a empreses industrials i de serveis. Basat en un anàlisi de tots els elements que consumeixen energia, Ipsom identifica totes aquelles oportunitats per reduir la despesa energètica i els costos associats.

Eurosun sistemas

L'empresa fa generadors solars de baix cost i d'alta eficiència que generen energia per produir electricitat, aigua calenta i aplicacions que redueixen el cost de generació de l'energia a l'usuari particular, industrial i públic.

1d3a Analógico y Digital

1d3a és una start-up tecnològica focalitzada en el mercat de l'esport i, principalment, en l'alt rendiment i la competició. Han desenvolupat Er1c, producte estrella en el camp de l'anàlisi tàctic i estratègic i que ja utilitzen diferents clubs de prestigi mundial, com el FC Barcelona, i seleccions nacionals (almenys dues en faran ús als pròxims Jocs Olímpics de Londres).

Departament/s: Empresa i OcupacióCercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats