Seccions

Imatge MenúACCIÓ La participació d'empreses i entitats catalanes al 7è Programa Marc de la UE creix un 16,8% el 2011

ACCIÓ

dilluns, 9 juliol 2012

El 2011, Catalunya va captar 146 milions d’euros del 7è Programa Marc de la Comissió Europea per finançar projectes de recerca.

Des de l’inici del Programa al 2007 i fins el tancament de l’exercici 2011, Catalunya ha captat un total de 529 milions d’euros per destinar a projectes de recerca. Aquesta xifra representa prop del 29% del total aconseguit per l’Estat Espanyol, i el 2% de tota la Unió Europea.

La Comissió Europea ha presentat avui l’última convocatòria del 7è Programa Marc 2007-2013 per finançar projectes d’R+D, que compta amb una inversió rècord de 8.000 milions d’euros.

Catalunya va captar 146 milions d’euros provinents del 7è Programa Marc d’R+D (7èPM) de la Comissió Europea, el principal instrument europeu de finançament per impulsar projectes de recerca. Són dades del 2011 que indiquen que la captació de recursos per part d’empreses i entitats catalanes del 7èPM va crèixer un 16,8% respecte l’any anterior.

ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació, assessora i impulsa l’accés de les empreses catalanes al 7è PM a través dels seus programes.

Les xifres – proporcionades pel Centro de Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) - s’han fet públiques avui durant la presentació per part de la Comissió Europea de l’última convocatòria del 7èPM 2011-2013, dotada amb una xifra rècord de 8.000 milions d’euros.

La convocatòria, oberta des d’avui i fins la pròxima tardor, finançarà projectes que es duguin a terme l’any que ve. Es divideix en diferents disciplines científiques i està destinada a empreses, universitats, centres de recerca i centres tecnològics públics i privats.

529 milions d’euros per a Catalunya des de l’inici del 7èPM

Des de l’inici del 7èPM al 2007 i fins el tancament de l’exercici 2011, Catalunya ha captat un total de 529 milions d’euros per a projectes de recerca. Una xifra que representa prop del 29% del total de recursos captats per l’Estat espanyol, i que a la vegada suma el 2% del finançament destinat a la Unió Europea.

Un 27,7% del finançament que ha arribat a Catalunya des de l’inici del 7è PM s’ha destinat a universitats i el 18,3% a empreses. Les empreses catalanes són les que han rebut més finançament de tot l’Estat espanyol: sumen el 56% del total de recursos captats per les empreses.

ACC1Ó continua impulsant la participació catalana al 7èPM

Des de l’any 2007, ACC1Ó realitza una tasca d’acompanyament a les empreses catalanes i entitats d’R+D empresarial (que pertanyen a TECNIO principalment, la xarxa d’ACC1Ó que aglutina els principals agents experts en investigació aplicada i transferència tecnològica de Catalunya) al 7èPM.

Una de les eines que ha posat en marxa són els Grups Connect-EU –representants dels 15 sectors tecnològics i científics punters de Catalunya-, que tenen per missió posicionar els interessos catalans d’R+D a Brussel•les per incidir en les convocatòries europees de finançament de projectes. Els grups han presentat agendes estratègiques per a l’R+D davant de representants de les institucions europees.

Destaca també el Servei d’assessorament per a la preparació de propostes 7èPM, un servei gratuït d’assessorament individualitzat i de cerca de socis per presentar projectes a les convocatòries específiques del 7èPM. Inclou les fases de preparació de propostes, negociació de contractes i revisió.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats