Seccions

Imatge MenúACCIÓ Cas d'èxit: Iproteos, spin-off de la UB, diposita la primera sol•licitud de patent i preveu aconseguir dues rondes de finançament en un any

ACCIÓ

dijous, 6 setembre 2012

• Creada al 2011 com a spin-off biotecnològica de l’Institut de Recerca Biomèdica i de la Universitat de Barcelona, l’empresa ha rebut el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través de les Unitats de Valorització d’ACC1Ó.

• Iproteos està desenvolupant un fàrmac per tractar els símptomes de l’esquizofrènia i ja ha obtingut els primers resultats en animals.

• L’empresa ha tancat una primera ronda de finançament de més de 100.000 euros i preveu aconseguir-ne una segona provinent de business angels aquesta tardor.

Barcelona, 6 de setembre de 2012.- L’empresa catalana Iproteos, creada el juny del 2011 com a spin-off de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) i de la Universitat de Barcelona, ha dipositat la primera sol•licitud de patent per al desenvolupament d’un fàrmac que tractarà els símptomes de l’esquizofrènia. L’empresa, que ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través de les Unitats de Valorització d’ACC1Ó, preveu aconseguir aquest any dues rondes de finançament per ampliar el seu capital.

Aquests resultats confirmen la bona marxa de la jove empresa, que amb només un any de vida ha incorporat també 5 nous llocs de treball. Ubicada al Parc Científic de Barcelona, Iproteos s’especialitza en la investigació sobre malalties del sistema nerviós central i en el desenvolupament de fàrmacs de tercera generació -més eficaços i amb menys efectes secundaris-.

El projecte més avançat, per al qual ja ha obtingut resultats positius en el tractament amb animals, és el desenvolupament d’un nou fàrmac que tractarà els dèficits cognitius dels brots psicòtics. Segons la Dra. Teresa Tarragó, investigadora de l’IRB Barcelona, CEO i fundadora d’Iproteos, “la investigació està avançada i preveiem disposar de la primera llicència del fàrmac al 2015”

L’empresa ha tancat recentment una primera ronda de finançament de 110.000 euros a través de l’anomenat mètode 3F (Family, Fools & Friends) i aquesta tardor preveu ampliar el seu capital amb una segona ronda d’inversors privats per un valor aproximat de 200.000 euros.

A finals d’any Iproteos incorporarà un nou projecte per al tractament de l’Alzheimer, amb l’objectiu d’arribar a tenir 5 investigacions simultànies en fase de descoberta.

Unitats de Valorització

Les Unitats de Valorització d’ACC1Ó estan ubicades en universitats i escoles de negoci catalanes amb l’objectiu de convertir la recerca i producció científica en potencial econòmic, posant-les a l’abast de les empreses i del mercat. En els primers sis mesos del 2012, han impulsat la creació de 26 noves empreses tecnològiques o spin-offs i la comercialització de 61 noves tecnologies.

ACC1Ó (www.acc10.cat)

ACC1Ó és l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.  Articula tots els seus instruments al voltant de tres grans pilars bàsics: el foment de la innovació, la internacionalització i l’orientació i estratègia empresarial, les eines clau que afavoreixen la diferenciació competitiva de l’empresa, ajudant-la així a afrontar els canvis que es produeixen en l’actual entorn econòmic.

L’empresa

Més informació sobre Iproteos a http://www.iproteos.com/Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats