Seccions

Imatge MenúACCIÓ Cas d'èxit: Tenka Best dobla la facturació en dos anys gràcies a l’aposta per la innovació de producte i les exportacions

ACCIÓ

dimecres, 7 novembre 2012

• L’empresa catalana, fabricant de productes antiarnes i ambientadors, tancarà l’exercici 2012 amb un volum de negoci de 2,5 milions d’euros, un 21% destinat a mercats exteriors.
• Tenka Best participa al programa Iniciació a l’Exportació impulsat pel Departament d’Empresa i Ocupació a través d’ACC1Ó.
• L’empresa posarà en marxa el mes que ve una nova planta de 4.500 m² que li permetrà augmentar la producció fins a més de 100 milions de pastilles antiarnes anuals i iniciar la fabricació de nous productes.

Barcelona, 7 de novembre de 2012.- L’empresa catalana Tenka Best, fabricant de productes antiarnes i ambientadors, tancarà l’exercici 2012 amb una xifra de negoci de 2,5 milions d’euros, el doble que fa només dos anys. El creixement d’aquesta empresa jove, fundada el 2004 a Aiguafreda, es basa en una estratègia d’innovació en la seva línia de productes i en l’impuls a les vendes a l’exterior.

Tenka Best ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través del programa Iniciació a l’Exportació ACC1Ó - l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana-, per impulsar la seva internacionalització. Actualment, un 21% de les vendes es destina als mercats exteriors, principalment a França i Alemanya.

Des de la seva posada en marxa, l’empresa experimenta creixements de facturació del 25% anual. La línia principal del negoci és de productes antiarnes (bossetes i penjadors). Ramon-Albert Raich, propietari de Tenka Best, explica que l’èxit de la firma es basa en “la implicació del personal de l’empresa, la capacitat de risc i l’obsessió per la qualitat”. Fruit de l’aposta per la innovació de producte, l’empresa va llençar al 2011 una nova línia de varetes ambientadores perfumades que ja suma el 10% de la facturació.

L’empresa invertirà més de 400.000 euros en la posada en marxa el pròxim mes de novembre d’una nova planta de producció amb una superfície de 4.500 m², enfront dels 950 m² actuals. Tenka Best preveu fabricar-hi més de 100 milions de pastilles antiarnes i augmentar la facturació del 2013 fins als 3,5 milions d’euros. També iniciarà la fabricació de nous productes i incorporarà dos nous laboratoris de control de qualitat i d’anàlisi d’eficàcia.

Segons Raich, “amb aquesta inversió i amb l’aposta per la innovació de producte, aconseguim créixer als mateixos ritmes tant al mercat intern i extern”. L’empresa ha començat a comercialitzar aquest any els seus productes a Holanda i l’any vinent té previst introduir-los a Itàlia, Bulgària, Turquia, Rússia i Marroc. La firma compta amb 15 treballadors i preveu augmentar la plantilla amb 4 treballadors mes l’any que ve.

Trobareu fotografies aquí: http://www.flickr.com/photos/l_anella/

ACC1Ó (www.acc10.cat)

ACC1Ó és l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.  Articula tots els seus instruments al voltant de tres grans pilars bàsics: el foment de la innovació, la internacionalització i l’orientació i estratègia empresarial, les eines clau que afavoreixen la diferenciació competitiva de l’empresa, ajudant-la així a afrontar els canvis que es produeixen en l’actual entorn econòmic.

L’empresa

Més informació sobre Tenka Best a http://efi-products.com/Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats