Seccions

Imatge MenúACCIÓ Puig anuncia que la participació catalana al Mobile World Congress 2013 creix un 40%

ACCIÓ

dimecres, 20 febrer 2013

•       L’estand de la Generalitat de Catalunya multiplica per dos la seva capacitat i acollirà del 25 al 28 de febrer un total de 48 companyies catalanes del sector de les telecomunicacions.
 
•        El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha destacat que “quan remem junts, en la mateixa direcció, els efectes són multiplicadors i molt positius per al país”.
 
•        Com a novetat d’enguany, l’espai de la Generalitat a l’App Planet compta amb l’Innovation Projects Showroom, una selecció de projectes internacionals dels àmbits TIC i mobilitat liderats per entitats catalanes. 
 
La participació d’empreses i entitats catalanes al Mobile World Congress, la fira més important del món sobre telefonia mòbil que tindrà lloc del 25 al 28 de febrer a Barcelona, creixerà en aquesta vuitena edició un 40% gràcies al suport del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat.
 
Així ho ha explicat avui el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, en una roda de premsa al Mobile World Center de Barcelona. Puig ha destacat la “gran oportunitat que és la Mobile World Capital” per al futur del país. “No aspirem a ser el segon Silicon Valley, sinó a convertir-nos en el país del desenvolupament, en el laboratori que ha de fer de motor de la indústria tecnològica”, ha afegit Puig.
 
En aquest sentit, Puig ha destacat que per a la Generalitat, “aquest és un àmbit capdavanter, estratègic i un projecte tractor”, i per això ha defensat el treball conjunt fet per les administracions i el sector privat per tirar endavant aquesta aposta. “Quan remem junts, en la mateixa direcció, els efectes són multiplicadors”, ha sentenciat el conseller.
 
Al congrés hi participen enguany 84 empreses espanyoles, de les quals 57 són catalanes, 17 més que a l’edició anterior, en què van participar-hi 40 empreses catalanes, 28 de la mà de la Generalitat.
 
Per la seva part, l’alcalde de Barcelona i president de la Mobile World Capital, Xavier Trias, ha dit que la capitalitat suposa un repte ja que “Barcelona es converteix en un centre tecnològic permanent que afavoreix la creació de noves oportunitats de negoci i de nous llocs de treball de qualitat”. Així mateix, Trias ha remarcat que “volem ser una ciutat on es visqui la tecnologia mòbil, un punt d’experimentació de la transformació social que implica l’aparició de la tecnologia mòbil a les nostres vides”.
 
A la roda de premsa també hi ha intervingut el director general de la Fira de Barcelona i vicepresident de la Mobile World Capital, Agustí Cordón, que ha destacat el “creixement del Mobile World Congress en el seu trasllat al recinte de Fira Gran Via” i ha assegurat que “durant el congrés, Barcelona serà la primera ciutat del món en implementació de la tecnologia NFC (comunicació de camp proper) en diferents àmbits ciutadans com ara restaurants, hotels o museus, de forma simultània”.
 
La Generalitat dóna suport al congrés en dos espais destacats: l’Estand Catalonia i l’App Planet. ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, i la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació s’han encarregat de la selecció dels participants tenint en compte el perfil innovador i la visió internacional. 
 
L’estand Catalonia 
 
L’estand Catalonia (antic Pavelló Català) multiplica enguany per dos la seva capacitat i acollirà un total de 48 empreses catalanes del sector de les telecomunicacions.
 
Les empreses són: Adi IG, Adsmedia, Albedo Telecom, ArtificialSolutions, BeRepublic, Captio, Code Factory, Connectis, Digital Legends, Gamedonia, e-movilia, eyeOS, Genaker, Giropark, Globalcomm Europe, Good Deal, icar Vision, Idneo, inQbarna, iSOCO, Joinup Taxi, Kailab, Kriter Software, La Factoria, Lona Systems, Magazapp, Masvoz, MediaLab Barcelona, Mobetia, MultiActiva Mobile, NO2, openTrends, Scytl, Sensing & Control, Sixtemia, SlashMobility, Soft For You, Synctur, Tempos21, TheChanner, TwoNav, Ubiqua, Urbiótica, Verasat Global, VozTelecom, Wesmartpark, Yuilop i Zyncro.
 
Sumant les vuit edicions del MWC, la Generalitat de Catalunya haurà impulsat la participació de 206 empreses catalanes.
 
Pel que fa a l’App Planet, pavelló destinat al món de les aplicacions mòbils i on hi exposaran més de 200 empreses de tot el món, la Generalitat hi ubicarà l’Innovation Projects Showroom, novetat d’aquesta edició, que serà una mostra de 9 projectes internacionals del sector TIC i mobilitat,  liderats per empreses catalanes amb un alt grau d’innovació.
 
L’App Planet també acollirà 8 centres tecnològics catalans: ASCAMM, Barcelona Media, Barelona Digital Centre Tecnològic, Citilab, Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), Fundació i2CAT, Neàpolis i el Centre d’Innovació i Tecnologia de la UPC
 
Brokerage Event, o com trobar el millor soci tecnològic 
 
Una altra de les activitats destacades a l’estand Catalonia durant els quatre dies del congrés és el Brokerage Event, que consisteix en entrevistes bilaterals de trenta minuts de durada entre empreses que busquen socis comercials i tecnològics. Es tracta d’un esdeveniment internacional, que des de la primera edició fa vuit anys ha comptat amb la participació de més de 3.500 empreses que han mantingut 6.100 entrevistes.
 
El Brokerage Event d’aquesta edició també multiplica les seves dimensions, amb un 30% més d’entrevistes previstes (prop de 1.700) i 510 empreses participants, procedents de 27 països de tot el món. 
 
El sector TIC a Catalunya 
 
El sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) ocupa a Catalunya uns 77.500 treballadors, xifra que suposa prop del 2,7% de la població catalana ocupada, segons dades de l’Observatori d’Empresa i Ocupació.
 
Segons es desprèn d’aquestes dades, el de les TIC és un sector que, malgrat la forta crisi que està patint el nostre país, genera riquesa i ocupació de qualitat. Així, el nombre d’empreses TIC que actualment hi ha a Catalunya és d’11.509, cosa que representa un increment del 4,4% respecte de l’any anterior i que suposa un pes relatiu de gairebé el 2% respecte del total d’empreses catalanes. D’aquestes, 4.583 són empreses amb un treballador assalariat o més, mentre que la resta, 6.926, són treballadors autònoms.
 
La facturació anual d’aquestes empreses és de prop de 17.000 milions d’euros. En aquest sentit, cal destacar molt favorablement la internacionalització de les  empreses del  nostre país, que ha permès la venda de solucions i serveis TIC arreu del món i que ha aportat a l’economia catalana prop de 1.300 milions d’euros de facturació.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats