Seccions

Imatge MenúACCIÓ El conseller Felip Puig inaugura l’innovador edifici sostenible Ca2d de l’empresa Arquima a Llinars del Vallès

ACCIÓ

divendres, 5 abril 2013

• Arquima i el despatx d’arquitectura Francesc Guardia i Riera han ideat amb el suport d’ACC1Ó un sistema constructiu modular, fet de fusta, ecològic i exportable per les seves dimensions i facilitat de muntatge.

• El nou sistema s’anomena Ca2d i el primer prototip a escala real, presentat avui i que acollirà dependències de la Creu Roja, té tres plantes i 200 m² de superfície.

• A la inauguració hi han assistit també el director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, el gerent d’Arquima, José Antonio Gonzàlez, l’arquitecte del projecte, Francesc Guardia, i l’alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol.

Llinars del Vallès, 5 d’abril de 2013. – El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha inaugurat avui a Llinars del Vallès l’innovador edifici sostenible Ca2d desenvolupat per l’empresa catalana Arquima i el despatx d’arquitectura Francesc Guardia i Riera. Es tracta del primer prototip a escala real ideat amb aquest sistema modular de fusta, el desenvolupament del qual ha comptat amb el suport d’ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana.

L’edifici inaugurat avui consta de tres plantes i té 200 m² de superfície. A la inauguració han acompanyat el conseller el director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, el gerent d’Arquima, José Antonio Gonzàlez, l’arquitecte del projecte, Francesc Guardia, i l’alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol.

L’estructura de l’edifici és sostenible, ecològica, ràpida de muntar i fàcilment exportable. Situat al carrer Ramon Casas número 5, Arquima ha cedit l’edifici a l’Ajuntament de Llinars del Vallès, que a la vegada l’ha cedit per a ús de les entitats Creu Roja i Associació de Defensa Forestal. 

El sistema constructiu Ca2d està dissenyat per fer edificis de fins a quatre plantes per a qualsevol tipus d’ús (col•legis, hospitals, centres esportius, etc.), amb un grau d’industrialització molt elevat i pensat per a l’exportació.

Entre els avantatges d’aquest nou tipus de construcció  destaquen la fabricació a partir de matèries primeres (bigues i taulells), la reducció del cost de transport que facilita l’exportació del producte, una major rapidesa en els terminis de lliurament i un menor cost energètic. 

Tots els mòduls d’un edifici Ca2d caben en contenidors o plataformes estàndard i tenen un pes molt baix, de manera que el cost del transport i del muntatge és reduït i permet exportar el producte mantenint la competitivitat.

Arquima és una empresa familiar fundada al 2007 a Sant Andreu de la Barca i especialitzada en la construcció industrialitzada amb estructura de fusta. L’empresa vol iniciar-se en la internacionalització prioritzant els països del nord de l’Àfrica i els mercats emergents. 

Enllaç al vídeo sobre el muntatge de l’edifici Ca2d a Llinars del Vallès: https://www.youtube.com/watch?v=ZeNOko9jNtwCercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats