Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACCIÓ i CDTI presenten les estratègies i instruments per impulsar la innovació empresarial a Catalunya

ACCIÓ

dijous, 18 juliol 2013

• El director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, ha presentat el model d’innovació de Catalunya basat en els processos d’integració de la xarxa TECNIO, que busca aconseguir una major dimensió internacional.

• Aquest any 2013, el Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial compta amb un pressupost aproximat de 1.000 milions d’euros per donar suport a projectes d’R+D+i.

• ACCIÓ i CDTI volen impulsar l’explotació internacional dels projectes d’innovació desenvolupats per les pimes espanyoles i catalanes.


130718Barcelona, 18 de juliol de 2013. – ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa catalana, ha organitzat avui la jornada informativa “Estratègia i instruments per a la innovació empresarial” que ha comptat amb la participació del Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI). L’objectiu de la sessió ha estat donar a conèixer a les empreses catalanes l’estratègia d’innovació empresarial a Catalunya, així com els principals instruments de finançament del CDTI per a projectes d’R+D+i.

La jornada ha comptat amb la participació del director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau i la directora general del CDTI, Elisa Robles. Ha acollit més de 100 empresaris relacionats amb l’àmbit tecnològic, científic i empresarial català. A l’acte també ha intervingut l’empresa PROMAUT, que ha rebut suport financer per part d’aquestes dues entitats en el desenvolupament dels seus projectes. >

Durant la seva intervenció, Grau ha explicat l’estratègia de la innovació empresarial a Catalunya, incidint en la importància del procés d’integració de la xarxa TECNIO, formada per 89 centres d’investigació, tecnològics i universitaris. Actualment s’està treballant amb la integració dels centres ASCAMM i Leitat d’una banda, i del Cimne (Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria), el CTM Centre Tecnològic i Barcelona Media, per l’altra, amb l’objectiu de convertir-se en socis ideals per a l’empresa innovadora catalana.

Per la seva part, el CDTI aquest any 2013 compta amb un pressupost aproximat de 1.000 milions d’euros per finançar projectes d’R+D+i. Robles ha destacat el paper de l’organisme per cobrir les necessitats econòmiques de les empreses en totes les seves fases, a través de l’entrada de capital, plans d’inversió i de desenvolupament per empreses ja existents, així com donar suport a la creació i consolidació d’empreses de base tecnològica (a través de les ajudes Neotec), a més de la gestió de programes internacionals.

A més, el CDTI també vol incentivar les empreses a presentar projectes d’innovació al Programa Marc europeu Horizon 2020. Des de la seva creació el 1977, el CDTI ha concedit més de 12.300 milions d’euros a 14.000 empreses innovadores.

L’enginyeria catalana Promaut rep el suport d’ACCIÓ i del CDTI en el desenvolupament de projectes d’R+D+i
Durant la jornada, el director general de negoci de l’empresa Promaut, Joan Matutano, ha explicat el suport rebut des d’ACCIÓ per al desenvolupament del pla estratègic de la companyia, a través d’assessorament en la orientació dels seus projectes d’innovació i en la cerca de socis industrials i de centres tecnològics.  


Promaut és una enginyeria elèctrica especialitzada en l‘automatització, control i supervisió de processos. Va iniciar la seva activitat el 1995 i compta amb una facturació global de més d’11 milions d’euros.

 Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats