Seccions

Imatge MenúACCIÓ Pere Torres destaca 'el paper clau de la tecnologia de fusió nuclear per a la indústria catalana' en el congrés internacional més important del sector

ACCIÓ

dilluns, 16 setembre 2013

• El secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha participat en la sessió inaugural de l'11è Simposi Internacional sobre Tecnologia Nuclear que se celebra a Barcelona fins el 20 de setembre.

• Més de 700 científics i tecnòlegs de tot el món analitzen aquesta setmana projectes i temes clau en l'àmbit de la fusió nuclear.

El secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha destacat que la "tecnologia de fusió nuclear té un paper clau en el desenvolupament de la indústria catalana", durant la sessió inaugural del major congrés internacional del sector que té lloc des d'avui i fins el 20 de setembre al Palau de Congressos de Barcelona. Torres ha ressaltat la "importància de la tecnologia de fusió nuclear per la producció i l'ocupació que genera".

A la inauguració de l'11è Simposi Internacional sobre Tecnologia Nuclear (ISNFT, sigles en anglès) també hi han participat el cap del programa de fusió de l'IREC (bFUS), Manel Sanmartí, el president del congrés i director general del Laboratori Nacional de Fusió Euratom- CIEMAT, Joaquín Sánchez, el director general de l'organització internacional de l'ITER, Osamu Motojima, i el director de Fusion for Energy (F4E), Henrik Bindslev. El simposi reuneix més de 700 científics i tecnòlegs de tot el món que analitzen i discuteixen aquests dies projectes internacionals en l'àmbit de la fusió nuclear.

A la sessió inaugural, el secretari d'Empresa i Competitivitat ha destacat "la importància de la col·laboració internacional per al progrés de la fusió nuclear". Aquest àmbit, ha dit, "és un sector emergent amb grans oportunitats, especialment per a Catalunya, perquè respon al model econòmic que volem aconseguir com a país que posa l'èmfasi en la indústria i la innovació".

Torres ha afegit que "Catalunya és un país obert al món, especialment ara que estem intentant decidir el nostre propi futur". L'impuls internacional en la investigació i desenvolupament d'energies de fusió nuclear, ha dit, té com a referents entitats com l'IREC, la Universitat Politècnica de Barcelona i l'organització Fusion for Energy (F4E), que té la seu a Barcelona.

Durant la inauguració del simposi, a més, s'ha presentat la situació actual del projecte internacional ITER, un dels experiments científics més importants que pretén demostrar la viabilitat científica de la fusió nuclear, així com desenvolupar les tecnologies necessàries perquè aquesta energia es converteixi es una de les fonts energètiques del futur.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats