Seccions

Imatge MenúACCIÓ El director general d’Indústria destaca 'les oportunitats per a la indústria de Catalunya' que aportarà el projecte internacional ITER de fusió nuclear

ACCIÓ

dimarts, 17 setembre 2013

• Antoni Ma. Grau ha participat a la sessió industrial del congrés internacional més important sobre tecnologies de fusió nuclear que se celebra aquesta setmana a Barcelona.

• Durant la sessió s’han presentat les licitacions per a empreses i centres de recerca que vulguin optar a participar al projecte ITER, referent mundial en el sector. 

130917aBarcelona, 17 de setembre de 2013. – El director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, ha destacat “les oportunitats per a la indústria i la innovació de Catalunya” que es deriven del projecte internacional ITER, un dels experiments científics més importants que pretén demostrar la viabilitat científica de la fusió nuclear.

Grau ha participat avui a la inauguració de l’Industrial Workshop de l’11è Simposi Internacional de Tecnologia de Fusió Nuclear, el congrés més important del món en aquest sector, que se celebra fins divendres al Palau de Congressos de Barcelona. Durant la sessió s’ha presentat l’estat actual del projecte ITER, així com les pròximes licitacions que s’obriran per a empreses i centres de recerca que vulguin participar-hi.

Grau ha destacat que el projecte ITER “és un dels projectes científics més ambiciosos mai portat a terme per l’home”. Barcelona acull la seu de l’entitat Fusion for Energy (F4E), oficina que gestionarà la construcció dels equips d’alta tecnologia que la Unió Europea aportarà al projecte ITER. Segons Grau, la presència de l’agència a Barcelona “obre una font oportunitats per a la indústria i per al sistema de recerca i innovació de Catalunya”.

130917bL’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), a més, gestiona el programa bFUS que té l’objectiu de desenvolupar les capacitats dels centres de recerca per treballar en l’àmbit de la fusió nuclear. En aquest sentit, Grau ha destacat “l’alt potencial dels centres tecnològics i universitaris i de les empreses innovadores per optar a les licitacions, ja que poden ser líders en aspectes d’alta tecnologia del projecte”.
A la inauguració de l’Industrial Workshop hi han assistit també el cap del programa de fusió de l’IREC, Manel Sanmartí, el president del congrés, Joaquín Sànchez, el director de Fusion for Energy, Henrik Bindslev, el director general de l’ITER, Osamu Motijima, i la secretària general de ciència i tecnologia del Ministeri d’Economia i Competitivitat, Mª Luisa Poncela.

El congrés reuneix aquests dies més de 700 destacats científics i investigadors internacionals de diferents disciplines relacionades amb el camp de la fusió nuclear, una de les fonts energètiques del futur.


 Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats