Seccions

Imatge MenúACCIÓ Felip Puig es reuneix amb el cos consular i els directors de les oficines d’ACCIÓ al món en motiu de la Setmana de la Internacionalització

ACCIÓ

dijous, 10 octubre 2013

• Els recents canvis en els pesos de l’economia exportadora han fet que el Departament d’Empresa i Ocupació reorienti la seva política en aquest àmbit i opti per donar un pes més important a la internacionalització. 

• A la reunió també hi han participat el secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana; el director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau; i el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas.

• La Setmana de la Internacionalització reuneix a Catalunya els directors dels 34 Centres de Promoció de Negocis d’ACCIÓ que s’entrevisten amb empreses interessades a sortir a l’exterior. 


131010_setmana_internacionalitzacioBarcelona, 10 d’octubre de 2013.- El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, s‘ha reunit aquest vespre al Palau de la Generalitat amb diversos cònsols i representants d’oficines comercials i cambres de comerç estrangeres, així com amb els directors dels 34 Centres de Promoció de Negocis d’ACCIÓ d’arreu del món, amb motiu de la Setmana de la Internacionalització que se celebra a Catalunya del 7 a l’11 d’octubre.

Els pesos de l’economia exportadora estan canviant ràpidament amb especial rellevància dels països asiàtics, subsaharians i llatinoamericans, que són destinacions cada cop més interessants per a les vendes a l’exterior catalanes davant la frenada del continent europeu.

Per aquest motiu, el Departament d’Empresa i Ocupació ha optat per reorientar la seva política en aquest àmbit donant un major pes a la internacionalització, coneixent quin és el país ideal per a cada producte i com cal entrar en aquest mercat, així com ampliant el suport de la Generalitat de Catalunya a les empreses catalanes amb interessos arreu, i fomentant les implantacions productives de les empreses a l’exterior.

Durant la recepció, el conseller Puig ha exposat aquesta línia als responsables de transmetre aquesta política arreu del món destacant la importància del treball conjunt entre els participants a la sessió (especialment cos consular i agències internacionals) i ACCIÓ per donar suport a les empreses que es volen implantar a l’exterior.

La recepció ha comptat també amb la presència del secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana; el director general d’Indústria, Antonia Ma. Grau; el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas; representants de diverses associacions empresarials catalanes, i directius catalans de multinacionals amb un pes destacat arreu del món com Freudemberg, Schaefer Systems o Basf, entre d’altres.

El Govern a través d’ACCIÓ ja treballa amb aquests canvis de les destinacions més receptives als productes catalans adaptant la seva xarxa d’oficines a les necessitats de l’empresa catalana i als nous mercats. Per aquest motiu, recentment s’han obert nous centres als països considerats emergents, com és el cas dels Centres de Promoció de Negocis de Seül o Bogotà.

La Setmana de la Internacionalització reuneix aquesta setmana a Catalunya els directors de les 34 oficines d’ACCIÓ al món per entrevistar-se amb les empreses catalanes que volen iniciar o ampliar les seves vendes i implantació a l’exterior. Amb un àmbit d'actuació en més de 80 països, els centres s'han convertit en el referent i la plataforma del teixit empresarial català als principals mercats mundials.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats