Seccions

Imatge MenúACCIÓ El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, participa en la inauguració del fòrum empresarial Destino Francia

ACCIÓ

dimarts, 15 octubre 2013

• L’objectiu de Destino Francia és proporcionar als prop de 80 empresaris catalans inscrits eines pràctiques per fer-los més fàcil l’accés a aquest mercat.

• Pere Torres destaca en la seva intervenció la importància de França en el pes de les exportacions catalanes ja que es tracta del país que més atrau les vendes catalanes a l’exterior.


131016_destino_franciaGirona, 15 d’octubre del 2013. – El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha participat aquest matí a Girona davant prop de 80 empresaris catalans en la inauguració del 3r Fòrum empresarial Destino Francia que organitza la Cambra de Comerç i Indústria Francesa a Barcelona. A més de Torres, l’acte inicial del fòrum ha comptat també amb els presidents de la Cambra de Comerç Francesa, Antoni Bover; FOEG, Ernest Plana; PIMEC Girona, Pere Cornellà, i la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé.

La jornada proporciona als empresaris catalans eines pràctiques i recomanacions per accedir al mercat francès. A través d’una taula rodona, empreses catalanes ja presents a França com Eurofred Group o Intermas Nets han explicat als assistents la seva experiència a l’iniciar les seves vendes a França. A més, també s’hi han celebrat tallers pràctics amb la participació d’especialistes en el mercat francès i assessorament personalitzat per part d’experts en internacionalització.

Pere Torres ha destacat en la seva intervenció que França “és el primer soci comercial de Catalunya i concentra el 16,7% del total de les exportacions catalanes entre gener i juliol d’aquest any”. Torres ha incidit que en el cas de la província de Girona la primera posició del mercat francès en les vendes a l’exterior és més evident, ja que “és la destinació del 32,5% del total d’exportacions del 2013, mig punt més que l’any 2012.” Aquest any, Catalunya concentra més d’una quarta part de les exportacions de l’Estat espanyol a França i ja hi ha venut per un valor de gairebé 6.000 milions d’euros.

El principals productes que França compra a l’empresa catalana són dels sectors de l’automoció, matèries primeres o manufactures i confecció.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats