Seccions

Imatge MenúACCIÓ Les exportacions catalanes creixen un 7,3% el mes d'agost en relació a l'any passat

ACCIÓ

dimecres, 23 octubre 2013

•        L’agost ha estat el primer mes de l’any en que les exportacions catalanes han crescut més que en el conjunt de l’Estat, on han augmentat un 3,8%.
 
•        El creixement de les vendes a l’exterior de les empreses catalanes contrasta amb la forta caiguda que han experimentat les exportacions dels països de la zona euro en el seu conjunt (-5,1%).
 
•        En termes acumulats gener-agost, les exportacions catalanes han crescut un 1,2%.
 
Les exportacions de les empreses catalanes continuen batent rècords històrics i aquest mes d’agost han crescut un 7,3% en relació al mateix mes de l’any passat. L’agost ha estat el primer mes del 2013 en què les vendes a l’exterior de Catalunya han crescut més que en el conjunt de l’Estat, on han augmentat un 3,8%.
 
D’altra banda, segons dades del Ministerio de Economía, les vendes a l’exterior de Catalunya no segueixen la tendència de la zona euro, que en el seu conjunt ha registrat una caiguda a l’agost del 5,1% de les exportacions en termes interanuals. Per exemple, les exportacions a l’agost han caigut a França (-7,9%), Alemanya (-5,4%) o Itàlia (-4,4%).
 
El creixement de les vendes a l’exterior de Catalunya a l’agost posa de manifest que la internacionalització és una aposta prioritària per a les empreses catalanes. De fet, en termes acumulats gener-agost, les exportacions catalanes han crescut un 1,2% en comparació als primers 8 mesos del 2012. Això són set dècimes més que el creixement acumulat fins el juliol, situant el volum d’exportació en xifres de rècord històric per tercer any consecutiu.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats