Seccions

Imatge MenúACCIÓ Els centres tecnològics de la xarxa TECNIO a Girona han facturat 8,1 milions d'euros al 2012

ACCIÓ

divendres, 8 novembre 2013

• És una xifra superior en un 7% a la de l’any passat, segons ha explicat avui el director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, en el marc de la jornada “TECNIO: el teu soci tecnològic”.

• La funció dels centres TECNIO que impulsa la Generalitat de Catalunya és posar la investigació al servei de les empreses per desenvolupar noves tecnologies.

• Els 13 centres TECNIO de la demarcació de Girona treballen en els àmbits de la robòtica, l’electrònica industrial i l’enginyeria química, entre d’altres.

Girona, 8 de novembre de 2013. – Els centres tecnològics de la xarxa TECNIO, impulsada per la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIO, han facturat 8,1 milions d’euros al 2012 a la demarcació de Girona, un 7% més que l’any anterior. Són dades presentades avui pel director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, en el marc de la jornada per a empresaris “TECNIO: el teu soci tecnològic” que ha tingut lloc a la delegació de la Generalitat a Girona.

Les comarques de Girona compten amb 13 centres tecnològics que han treballat amb més de 200 empreses i entitats clients durant l’últim any, desenvolupant projectes de col•laboració en àmbits com la robòtica, l’electrònica industrial o l’enginyeria química. Hi treballen 320 persones, 120 de les quals són doctors.  Els centres TECNIO a Girona són:

AMADE – Anàlisi i Materials Avançats per al Disseny Estructural
CENTA - Centre de Noves Tecnologies i Processos Alimentaris
CENTRE CID – Centre d’Innovació i Desenvolupament Conceptual de nous Productes
CIDSAV - Centre d’Innovació i Desenvolupament en Sanitat Vegetal
EASY – Innovació en Informàtica i Electrònica Industrial i Sistemes Intel∙ligents
FES – Fundació Eduard Soler
GEOCAMB – Centre de Geologia i Cartografia Ambiental
LEPAMAP – Laboratori d’Enginyeria Paperera i Materials Polímers
LEQUIA – Laboratori d’Enginyeria Química i Ambiental
LIPPSO – Laboratori d’Innovació en Processos i Productes de Síntesi Orgànica
TECHNOSPERM – Centre de Biotecnologia de la Reproducció
TIG – Tecnologies d’Imatge i Gràfics
VICOROB – Visió per Computador i Robòtica

A tota Catalunya, els 95 centres de la xarxa TECNIO han facturat durant l’últim any 135,1 milions d’euros i han treballat amb més de 6.000 empreses i entitats clients.

Casos d’èxit de col•laboració entre centres i empreses:

Tecnologia 3D per al sector de l’automòbil
L’empresa Tecnomatrix ha desenvolupat un sistema format per un sensor i un software específic per poder mesurar la correcta posició dels fars, les llunes i els pilots dels automòbils. En col•laboració amb el centre tecnològic VICOROB de la UdG, l’empresa ha creat una nova tecnologia d’escaneig en 3D per controlar peces transparents i opaques que fins ara no es podien analitzar tridimensionalment sense pintar-les o manipular-les. 

Aquest sistema permetrà la mesura en línia de producció amb un temps de cicle molt curt. El projecte està dotat amb un pressupost de mig milió d’euros. Actualment Tecnomatrix compta amb 24 treballadors i factura 2 milions d’euros, una xifra que els darrers quatre anys ha incrementat un 25% anualment. 

Nou sistema productiu per a peces d’alt valor afegit
L’empresa gironina Grober S.A. lidera el desenvolupament d’un projecte per a la creació d’un nou sistema productiu que, fent ús de materials avançats, crea productes d’aplicació en components estructurals, com antenes, cobertes de plantes pel tractament d’aigües residuals, reixetes pel sector automoció, etc.
 
Aquest projecte s’ha desenvolupat en col•laboració amb Antex, Rius-Comatex, Ultrasion i els dos Centres tècnics ASCAMM i CETEMMSA. Grober, ubicada a Bescanó, treballa en el sector tèxtil tècnic i s’especialitza en la fabricació de cordons, cintes, trenats i elàstics. L’empresa compta amb una plantilla de més de 80 treballadors i factura 4,5 milions d’euros.


Si voleu més informació sobre els casos d’èxit, contacteu amb Premsa d’ACCIO (premsa.accio@gencat.cat  93 476 7213)Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats