Seccions

Imatge MenúACCIÓ Els centres tecnològics de la xarxa TECNIO a Tarragona han facturat 12 milions d'euros al 2012

ACCIÓ

dilluns, 4 novembre 2013

•        El secretari d’Empresa i Competitvitat, Pere Torres,ha explicat en el marc de la jornada “TECNIO: el teu soci tecnològic” que els centres de la província han treballat amb 160 empreses i entitats clients per desenvolupar noves tecnologies.
 
•        Els centres TECNIO són l’eix del model d’innovació que la Generalitat impulsa per a Catalunya i la seva funció és posar la investigació al servei de les empreses catalanes.
 
•        Els 10 centres TECNIO de la demarcació de Tarragona treballen en els àmbits de la nutrició, la química o l’enginyeria electrònica, entre d’altres.
 
 
Els centres tecnològics de la xarxa TECNIO, impulsada per la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIO, han facturat 12 milions d’euros al 2012 a la demarcació de Tarragona. Són dades presentades avui pel secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, en el marc de la jornada per a empresaris tarragonins “TECNIO: el teu soci tecnològic” a la seu d’ACCIO a Tarragona.
 
La demarcació de Tarragona compta amb 10 centres tecnològics que han treballat amb 160 empreses i entitats clients durant l’últim any, en àmbits com la nutrició, la química, l’enginyeria de processos, la fusta i el moble o l’enginyeria electrònica. Hi treballen 440 persones, el 50% de les quals són doctors.  Els centres TECNIO a Tarragona són:
 
o   CTNS- Centre Tecnològic de Nutrició i Salut
o   TECNATOX - Centre de Tecnologia Ambiental Alimentària i Toxicològica
o   CENFIM - Centre Tecnològic de la Fusta i Moble de Catalunya
o   AMIC - Aplicacions Mediambientals i Industrials de la Catàlisi
o   ATIC - Centre d'Avantguarda Tecnològica per a la Innovació
o   CITEE - Centre d'Innovació Tecnològica en Enginyeria Electrònica
o   CTQC - Centre Tecnològic de la Química de Catalunya
o   ICIQ - Fundació Privada Institut Català d'Investigació Química
o   METEOR - Centre d'Innovació en Tecnologia de Membranes i Enginyeria de Processos
o   TECAT - Centre d'Innovació en Catàlisi
 
A tota Catalunya, els 95 centres de la xarxa TECNIO han facturat durant l’últim any 135,1 milions d’euros i han treballat amb més de 6.000 empreses i entitats clients.
 
A la jornada s’han presentat casos d’èxit de col•laboració empresarial entre centres i empreses de Tarragona:
 
Inversió de 7 milions d’euros per a l’obtenció d’un combustible menys contaminant
Griñó Ecològic ha invertit 7 milions d’euros en la creació d’una nova tecnologia que transforma residus sòlids urbans en gasoil sintètic, un combustible per al sector automoció que és més respectuós amb el medi ambient.
 
Griñó va adquirir tecnologia alemanya i amb la col•laboració del centre d’innovació tecnològica AMIC (Aplicacions Mediambientals i Industrials de la Catàlisi) ha desenvolupat unes millores que s’estan implementant a la planta de l’empresa a Constantí, i que multiplicaran la producció per 4 quan estigui en marxa a finals d’any. El projecte està cofinançat pel fons Life+ de la Unió Europea. Griñó preveu una facturació de 26 milions d’euros aquest any.
 
Col•laboració per desenvolupar noves ceres depilatòries
L’empresa de cosmètics Maystar, amb seu a Torredembarra, desenvolupa noves ceres depilatòries en diferents formats en col•laboració amb el Centre Tecnològic de la Química de Catalunya (CTQC). Com a  resultat d’aquest projecte, que ha durat 4 anys, s’ha millorat el control de qualitat de la matèria primera, la resina del pi, mitjançant un nou procés de producció. Maystar té una plantilla de 45 treballadors i una facturació enguany de  12 milions d’euros.
 
Nou ingredient per al consum humà
L’empresa Andrés Pintaluba, S.A. està estudiant juntament amb el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) el desenvolupament d’una microalga com a nou ingredient per a consum humà. Amb el centre tecnològic s’estan duent a terme els assajos necessaris per demostrar les seves característiques nutritives i beneficioses per a la salut.
 
Els estudis s’emmarquen en un projecte de 18,9 milions d’euros on col•laboren empreses de diferents àmbits i sectors. Pintaluba, empresa proveïdora de la indústria per a l’alimentació animal, ha facturat 135 milions d’euros al 2012 i preveu mantenir la facturació aquest any.
 
Si voleu més informació sobre els casos d’èxit, contacteu amb Premsa d’ACCIO (premsa.accio@gencat.cat  93 476 7213)Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats