Seccions

Imatge MenúACCIÓ Els centres tecnològics de la xarxa TECNIO de la Generalitat han facturat 135,1 milions d’euros al 2012

ACCIÓ

dimarts, 26 novembre 2013

 •    El conseller delegat d’ACCIO, Joan Tarradellas, ha explicat en el marc de la jornada “TECNIO: el teu soci tecnològic” a Manresa que els centres han treballat amb més de 6.000 empreses clients per desenvolupar noves tecnologies.

•    Els centres TECNIO són l’eix del model d’innovació que la Generalitat impulsa per a Catalunya i la seva funció és posar la investigació al servei de les empreses catalanes.

•    Els 95 centres que formen part de TECNIO treballen en els àmbits de la nutrició, la química, les TIC o l’enginyeria electrònica.


Manresa, 26 de novembre de 2013. – Els centres tecnològics de la xarxa TECNIO (www.tecnio.cat), impulsada per la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIO, han facturat 135,1 milions d’euros al 2012. Són dades presentades avui pel conseller delegat d’ACCIO, Joan Tarradellas, en el marc de la jornada per a empresaris “TECNIO: el teu soci tecnològic” que ha tingut lloc al Palau Firal de Manresa.

Catalunya compta amb 95 centres tecnològics que han treballat amb més de 6.000 empreses i entitats clients durant l’últim any, en àmbits com la nutrició, la química, l’enginyeria electrònica o les TIC, entre d’altres. Hi treballen 3.451 persones, una tercera part de les quals són doctors. 

En total, aquests centres han creat 11 empreses spin-off durant l’últim any, i han llicenciat o venut 18 patents catalanes. Els centres TECNIO són l’eix del model d’innovació que la Generalitat impulsa actualment per a Catalunya i la seva funció és posar la investigació al servei de les empreses catalanes.

En el marc de la jornada d’avui s’han presentat casos d’èxit d’empreses que han desenvolupat noves tecnologies a partir de la col•laboració amb els centres tecnològics.

Casos d’èxit:

Mapro desenvolupa un nou banc d’assaig per testejar motors de vehicles elèctrics
L’enginyeria Mapro de Sant Fruitós de Bages ha dissenyat un banc d’assaig per a la validació de motors d’última generació per a la propulsió del vehicle elèctric. Es tracta de motors elèctrics dissenyats per ser incorporats en el futur en la roda del vehicle. Per desenvolupar-lo, Mapro ha comptat amb la col•laboració de la Fundació CTM Centre Tecnològic de Manresa. El volum de negoci del grup Mapro va ser el 2012 de 24 milions d’euros, i preveu tancar el 2013 amb 26 milions d’euros.
 
El disseny d’aquest banc d’assaig és part del Projecte CENIT VERDE, un projecte de recerca i desenvolupament de 4 anys de durada, amb un pressupost total de 34 milions d’euros per impulsar la implantació del vehicle elèctric a l’Estat espanyol. Al projecte, que té el suport del CDTI, hi han participat més de 800 professionals de 16 empreses (Seat i Siemens, entre d’altres) i 14 centres entre universitats i organismes públics d’investigació. La participació a CENIT VERDE obre noves oportunitats per a Mapro de treballar amb proveïdors del sector de l’automoció.

Nou sistema que minimitza els costos per fabricar productes farmacèutics
L’empresa Telstar, amb seu a Terrassa, ha desenvolupat un nou sensor làser que permet optimitzar el procés d’assecat dels productes farmacèutics, un pas clau anomenat liofilització. Ho ha fet conjuntament amb el centre CD6 - Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes de la xarxa TECNIO.

El projecte ha comptat amb un pressupost de 650.000 euros i Telstar preveu introduir-ho en equips per a centres de recerca en desenvolupament de medicaments en un període de 4 anys. L’empresa compta amb 900 treballadors i preveu facturar 140 milions d’euros al 2013, un 14% més que l’any passat.

Si voleu més informació sobre els casos d’èxit, contacteu amb Premsa d’ACCIO (premsa.accio@gencat.cat,  93 476 7213)Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats