Seccions

Imatge MenúACCIÓ El director general d’Indústria entrega el Premi ACG a la millor operació corporativa de Catalunya a l’empresa Grífols

ACCIÓ

dimarts, 11 març 2014

•    La primera edició d’aquest guardó, entregat a ESADE, ha premiat l’empresa catalana Grífols per la recent compra de la divisió de diagnòstic de Novartis, una operació valorada en 1.240 milions d’euros.

•    El segon premi ha estat per a l’ampliació de capital del Banc Sabadell i també per a l’empresa Almirall, que ha adquirit recentment Acqua i ha entrat al mercat dels Estats Units.


El director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, ha participat aquest dilluns a la primera edició del Premi ACG a la millor operació corporativa de Catalunya de l’any 2013, que s’ha celebrat a ESADE davant un auditori d’empresaris, antics alumnes i representants institucionals.

La plataforma de fusions i adquisicions ACG ha atorgat el premi a l’empresa catalana Grífols per l’operació de compra de la divisió de diagnòstic de Novartis, una operació valorada en 1.240 milions d’euros que accelera la implantació d’una nova estratègia de creixement de Grífols basada en la diversificació.

Durant l’entrega de premis, Grau ha destacat el valor de la indústria a Catalunya, que “demostra, després de 6 anys de crisi, una vitalitat i uns resultats destacables que ens ajudaran a recuperar el seu important paper tant aquí com a la resta d’Europa”. El director general d’Indústria ha afirmat que “Catalunya és un país industrial degut també a la nostra cultura empresarial, relacionada amb els valors de superació, exigència, millora contínua, innovació i compromís”.

Antoni Ma. Grau ha estat acompanyat de Frederic Borràs, president d’ACG Barcelona. ACG (Association for Corporate Growth) és una comunitat internacional sense ànim de lucre formada per empresaris i professionals del món corporatiu i especialitzada en el camp de les fusions i adquisicions empresarials. Fundada el 1954 a Chicago (EUA), compta amb 13.000 socis.

El director general d’Indústria també ha entregat el segon premi a dues empreses que han quedat empatades: el Banc Sabadell, per una ampliació de capital, i Almirall, per la compra d’Acqua, que ha suposat l’entrada de l’empresa al mercat dels Estats Units.

El jurat ha estat format pel president de Foment del Treball Nacional, Joaquim Gay de Montellà, el president d’Inverco i del Banc Mediolanum, Carlos Tusquets, el conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, i la directora general d’ESADE, Eugenia Bieto.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats