Seccions

Imatge MenúACCIÓ La Generalitat assessora les empreses de Tarragona sobre les novetats en matèria d’incentius fiscals en innovació

ACCIÓ

dimecres, 9 abril 2014

•    La jornada “Incentius Fiscals per projectes d’R+D+i i inversions mediambientals” ha tingut lloc a la delegació d’ACCIO i ha comptat amb la participació de la delegada de l’agència a Tarragona, Mònica Boquera.

•    Durant la sessió, els empresaris han pogut conèixer com aprofitar les deduccions per poder transformar la  despesa en innovació en estalvi fiscal, dintre d’un marc de seguretat jurídica.

Tarragona, 9 d’abril de 2014. – La Generalitat de Catalunya ha presentat avui a Tarragona les novetats en matèria d’incentius fiscals per a projectes d’R+D+i sorgides de la nova Llei de l’Emprenedor, de les quals poden gaudir les empreses catalanes innovadores des d’aquest exercici fiscal.

La sessió “Incentius Fiscals per projectes d’R+D+i i inversions mediambientals”  ha reunit una trentena d’empresaris a la seu d’ACCIO, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació, i ha comptat amb la participació de la delegada de l’agència a Tarragona, Mònica Boquera, el Director Tècnic de l’Agència de Certificació en Innovació Espanyola (ACIE), Daniel Gallego, i el cap de Secció de les Millors Tècniques Disponibles de la Direcció General de Qualitat Ambiental, Albert Avellaneda.

Els empresaris han pogut conèixer com dissenyar una estratègia de deduccions per poder transformar la despesa en innovació en estalvi fiscal, dintre d’un marc de seguretat jurídica.

En aquest sentit, la nova Llei de l’Emprenedor aprovada pel govern central el passat setembre converteix per primera vegada el sistema d’incentius fiscals en una font directa d’inversió a la innovació, ja que l’empresa ha de reinvertir les deduccions aconseguides en actuacions d’innovació.

Durant la jornada també s’han donat a conèixer les deduccions per inversions en protecció del medi ambient, que són actualment del 8%. Fins ara només es tramiten una mitjana de 350 sol·licituds anuals, una xifra que podria augmentar amb un millor coneixement d’aquest procés per part de les pimes.

La jornada d’avui s’emmarca en el “Programa de suport als incentius fiscals a la innovació” iniciat el 2013 per ACCIO i que en diferents jornades arreu de Catalunya ha reunit 400 empresaris que han pogut identificar i dissenyar una estratègia pròpia per aplicar els incentius en cada cas. Les pròximes sessions tindran lloc a Vic, Tortosa i Girona.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats