Seccions

Imatge MenúACCIÓ Quatre empreses catalanes, seleccionades entre les 11 més innovadores del món del sector de manufactura avançada

ACCIÓ

divendres, 25 abril 2014

•    Boluda Industrial, IntesisHome, RepRapBCN (Fundació CIM-UPC, de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech) i Sensing Tex participaran al programa W2NYC Global Industry Challenge que tindrà lloc a Nova York del 12 al 14 de maig.

•    La Generalitat de Catalunya ha impulsat la participació d’empreses catalanes en aquest programa a través de l’oficina d’ACCIÓ a Nova York.

•    El programa W2NYC escull les millors empreses del món per potenciar el sector de manufactura avançada a Nova York, i les posarà en contacte amb inversors privats i possibles socis.


Barcelona, 24 d’abril de 2014. – Quatre empreses catalanes del sector de la manufactura avançada han estat seleccionades entre les 11 companyies més innovadores del món per participar al programa W2NYC Global Industry Challenge (http://worldtonyc.com/), que tindrà lloc del 12 al 14 de maig a la ciutat de Nova York.

Aquest programa, impulsat pel New York City Economic Development Corporation (NYCEDC), busca empreses altament innovadores en sectors que són estratègics per al desenvolupament industrial de la ciutat. En aquesta edició, l’àmbit seleccionat inclou la impressió en 3D i les solucions de gestió intel·ligent.

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ – l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació-, ha col·laborat amb el NYCEDC per impulsar la participació d’empreses catalanes en aquesta selecció internacional. Catalunya ha estat la regió més representada, seguida dels Països Baixos amb dues empreses, i dels EUA, Gran Bretanya, Japó, Israel i Itàlia amb una empresa per país. 

Les quatre companyies catalanes que han estat escollides són Boluda Industrial, IntesisHome, RepRapBCN (un projecte de la Fundació CIM-UPC, de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech) i Sensing Tex. El programa les posarà en contacte amb inversors privats i possibles socis locals per explorar oportunitats de negoci als Estats Units.

Boluda Industrial
L’empresa es dedica al desenvolupament de productes industrials innovadors per a diferents sectors. Un dels últims dispositius que ha ideat permet la generació de foc a partir de l’aigua, basant-se en la separació de l’oxigen i l’hidrogen. L’aparell està pensat per processos de soldadura de materials com el coure, el ferro o l’alumini. Boluda Industrial ha tancat el 2013 amb una xifra de negoci de 3 milions d’euros i durant el primer trimestre de l’any l’ha augmentat en un 50%.

IntesisHome
IntesisHome, desenvolupat per Intesis Software SL, és un servei al núvol que permet a l’usuari controlar l’aire condicionat i, en un futur, altres instal·lacions de la llar des dels dispositius mòbils. Compta amb milers d’usuaris a Europa i aquest any inicia un pla d’expansió fora del continent, gràcies al qual preveu facturar 5 milions d’euros el 2014.

RepRapBCN
RepRapBCN és un projecte de la Fundació CIM de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC) que busca democratitzar la impressió 3D. El grup dissenya i comercialitza impressores que imprimeixen en diferents suports, com materials plàstics, ceràmica o xocolata, i publica tots els plànols a internet per impulsar l’opensource. Des de l’inici de RepRapBCN fa tres anys les vendes han augmentat un 80%, i amb la participació a W2NYC el projecte busca establir aliances estratègiques per introduir-se als Estats Units.

Sensing Tex
Fundada el 2010, Sensing Tex desenvolupa i comercialitza teixits intel·ligents que llicencia en sectors com la seguretat, salut, i els denominats wearable electronics. Els teixits incorporen sensors que poden fer les funcions d’un teclat, com reproduir música, trucar o canviar de color per donar informació. L’empresa ha ingressat mig milió d’euros al 2013 i preveu créixer prop d’un 90% aquest any. Sensing Tex té la intenció d’obrir una filial als Estats Units ja que actualment més del 50% dels seus clients són d’aquest país.

Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats