Seccions

Imatge MenúACCIÓ El Clúster del Packaging i la UPC reforcen l’aliança per emprendre iniciatives conjuntes de recerca, innovació i formació

ACCIÓ

divendres, 16 maig 2014


•    La col·laboració entre el clúster i la universitat ajudarà a enfortir les estratègies i les solucions tecnològiques d’un àmbit multisectorial  molt arrelat al territori.

•    El Clúster del Packaging, format per empreses i institucions de tota la cadena de valor del sector, es va crear l’any 2012 amb el suport d’ACCIÓ.Barcelona, 16 de maig de 2014. - L’Associació Clúster del Packaging, entitat que agrupa un conjunt d'empreses i institucions vinculades al sector de l’embalatge, ha signat un conveni marc de col•laboració amb l’Escola Politècnica Superior de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) de la Universitat Politècnica de Catalunya- BarcelonaTech (UPC) que anirà encaminat a l’organització d’activitats comunes relacionades amb la promoció de la recerca i el desenvolupament tecnològic,  així com a  la programació de cursos de formació contínua en Packaging Engineering and Design. 

L’acord ha estat signat pel president del clúster, Artur Costa, el rector de la UPC, Enric Fossas, i el director de l'EPSEVG,  Frederic Vilà, i Artur Costa. Amb aquest acord, s’estableix el marc d’actuació per desenvolupar col•laboracions ja existents en un camp que és d’interès comú tant per a l’EPSEVG, que imparteix el Grau de Disseny i Desenvolupament del Producte, com per al Clúster del Packaging, creat el 2012 amb la col•laboració d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana.

En aquest sentit, la col·laboració entre el clúster i la UPC ajudarà a enfortir les estratègies i les solucions tecnològiques i la formació en determinats aspectes de la cadena de valor d’un àmbit multisectorial i molt arrelat al territori. Els projectes que es desenvolupin en el marc d’aquest acord, que seran tant d’àmbit nacional com internacional, es materialitzaran través de convenis específics.Actualment formen el clúster del packaging les empreses  Abb, Aranaw, Asip, Bossar, Campak, Carinsa, Grup Comexi,  Grup Lantero, Chimigraf, Cromogenia, Dosimaq, Dow Chemical, E2m, Ecointelligentgrowth, Edv, Enplater, Fruselva, Galloplast, Gfe, Nordenia (Grup Mondi), Henkel, Inèdit, Intecma, Iptriana, Jeanologia, Klöckner Pentaplast, Main Plv, Menshem, Mettler Toledo, Nestlé, Packintube, Schneider, Siemens, Teb, Vahc, Whiphala Coats, Whitte y Sola, i institucions com el Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, el centre tecnològic LEITAT i el Barcelona  Institut of Packaging (BIP).

El packaging és un sector que abasta des del disseny, l’enginyeria del producte i la fabricació de materials, envasos i embalatges fins a la relació amb els usuaris finals, tenint en compte aspectes com el transport, l’emmagatzematge i la conservació, entre d’altres, ja que implica múltiples àmbits d’activitats.

Segons dades publicades per l’Associació Clúster del Packaging, el sector està  representat a Espanya per 1.500 empreses que ocupen a uns 73.000 treballadors, i va moure uns 17.500 milions d'euros l'any 2012. El 46% d’aquesta facturació  es concentra, segons aquestes dades, a Catalunya, representada per 900 empreses i amb 18.000 llocs de treball en actiu durant aquell any.
Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats