Seccions

Imatge MenúACCIÓ Felip Puig: 'Catalunya és una de les economies de l'entorn europeu amb més capacitat i tensió exportadora'

ACCIÓ

dilluns, 26 maig 2014


•    Felip Puig: "Catalunya és una de les economies de l'entorn europeu amb més capacitat i tensió exportadora"

•    A la inauguració també hi han participat els màxims dirigents de Scytl, Zanini i IMC Toys, que han coincidit en apuntar que la internacionalització és una necessitat i que, a l’hora de començar a vendre a l’exterior, el factor humà i la innovació són fonamentals.

•    Fins el 30 de maig els directors de les 35 oficines exteriors de la Generalitat seran a Catalunya per entrevistar-se amb empresaris catalans que tenen projectes d’expansió internacional.El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assegurat aquest dilluns que “Catalunya és una de les economies de l’entorn europeu amb més capacitat i tensió exportadora”. Puig ho ha dit durant la inauguració de la XXI Setmana de la Internacionalització, en un acte al World Trade Center davant d’uns 350 empresaris catalans.
 
El conseller ha explicat que “Catalunya se situa entre de les 10 primeres economies d’Europa en exportacions per càpita o per PIB, tenint en compte tot el que es ven al món i a l’Estat espanyol”. Puig ho atribueix al fet que el nostre país compta amb una economia oberta i diversificada, a la innovació, la vocació industrial, la posició logística i el turisme, entre d’altres.
 
A l’acte també hi ha participat els màxims dirigents de Scytl, Zanini i IMC Toys, que han coincidit en apuntar que la internacionalització és una necessitat. El CEO d’IMC Toys, Albert Ventura, ha assegurat que van començar a internacionalitzar-se “com una obsessió. Cal persistir: si caus t’aixeques, et treus la pols i continues avançant”.
 
Pel president de Zanini, Joan Miquel Torras, “les empreses han de créixer, seguir el mercat, perquè la competència és molt forta”. De fet, ha assegurat que “si no ens haguéssim internacionalitzat, moltes empreses potser avui no existiríem”.
 
Les tres empreses han destacat la importància del factor humà a l’hora d’entrar en nous països, així com de la innovació. Pel CEO de Scytl, Pere Vallès, per entrar a un nou mercat “cal tenir un producte diferenciat des d’un punt de vista tecnològic. Sempre hem tingut la recerca i la innovació com un dels pilars bàsics de la nostra empresa”.
 
Fins aquest divendres, els directors de les 35 oficines exteriors de la Generalitat seran a Barcelona per reunir-se amb empresaris catalans que tenen projectes d’expansió internacional i busquen assessorament empresarial. També se celebraran una trentena de seminaris a Barcelona i al territori amb la col·laboració d’una vintena d’entitats.
Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats