Seccions

Imatge MenúACCIÓ La Generalitat destina 8,7 milions d'euros a impulsar l'activitat dels Centres Tecnològics Avançats de Catalunya

dimarts, 23 setembre 2014

•    El Govern ha acordat avui donar suport als plans d’actuació d’R+D dels 6 Centres Tecnològics Avançats de la xarxa TECNIO per promoure la recerca industrial i la transferència de tecnologia.
 
•    Els centres beneficiaris són ASCAMM, Barcelona Digital, Barcelona Media, CETEMMSA, CTM Centre Tecnològic i Leitat.
 
La Generalitat de Catalunya ha acordat aquest dimarts destinar 8,7 milions d’euros a impulsar l’activitat d’R+D dels sis Centres Tecnològics Avançats de Catalunya. A través d’ACCIÓ – l’agència per a la competitivitat de l’empresa- donarà suport als plans d’actuació d’aquests centres, membres de la xarxa TECNIO, per promoure la recerca industrial i la transferència de tecnologia com a mecanisme de millora de la competitivitat del teixit empresarial català.
 
Els 6 Centres Tecnològics Avançats beneficiaris d’aquest suport són ASCAMM, Barcelona Digital Centre Tecnològic, Barcelona Media, CETEMMSA, CTM Centre Tecnològic i Leitat. Els centres treballen per a un ampli ventall de sectors industrials i la seva activitat se centra en el foment de projectes de recerca industrial que generen tecnologia diferencial. Aquesta tecnologia és incorporada per les empreses catalanes a través de contractes, llicència de patents o creació de noves empreses de base tecnològica.
 
Els centres donen resposta als àmbits sectorials líders i a les tecnologies facilitadores que defineix l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT). Des de la creació de la xarxa TECNIO al 2009, els sis centres han creat conjuntament 12 spin-offs, han llicenciat 27 patents i han sol•licitat 56 patents europees.
 
L’impuls de la Generalitat a l’activitat dels centres s’alinea amb el procés d’integració de tots sis, que es concretarà, en un període de 3 anys, en un únic centre tecnològic de referència a Catalunya, una actuació prevista en l’Acord pel Diàleg Social permanent aprovat el mes de març. L’any 2013, els Centres Tecnològics Avançats han treballat amb prop de 2.000 empreses clients i han generat uns ingressos de 50,6 milions d’euros. Compten amb més de 700 treballadors.
 
Els 6 Centres Tecnològics Avançats de Catalunya
 
•    Fundació ASCAMM (Parc Tecnològic del Vallès, Cerdanyola del Vallès):
dedicat a les tecnologies de la producció, materials i nous productes, i comunicacions i TIC aplicades a la producció. Nanotecnologies, Materials i Processos de Producció.
 
•    BDigital - Fundació Barcelona Digital (22@, Barcelona):
dedicat a les tecnologies de la informació i la comunicació per aplicacions en salut, ciutats intel·ligents i seguretat
•    BM-CI - Fundació Barcelona Media Centre d’Innovació (22@, Barcelona): dedicat a l’àmbit de la comunicació, amb especial atenció a so, imatge, veu i llenguatge, social media i visualització virtual
•    Fundació Privada CETEMMSA (Tecnocampus, Mataró): dedicat a les tecnologies de deposició de materials per la producció de materials i dispositius intel·ligents, i concretament està especialitzat en electrònica impresa, flexible i plana, alternativa a l'electrònica de silici tradicional.
•    CTM Centre Tecnològic (Parc Central, Manresa): dedicat a tecnologies de materials, ambientals i energia, biomecànica, simulació i disseny innovador i processos de conformació.
•    LEITAT Acondicionamiento Tarrasense (Parc Orbital 40, Terrassa): dedicat sobretot als materials avançats, la química, la biomedicina, tecnologies de la producció. Es un centre multidisciplinar i multisectorial.


Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats