Seccions

Imatge MenúACCIÓ Dinamarca i Catalunya impulsen la col·laboració entre els clústers empresarials

dijous, 23 octubre 2014


•    La trobada internacional “Denmark meets Catalonia” reuneix durant dos dies a Barcelona representants de més de 40 clústers danesos i catalans.

•    La consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, ha destacat a l’inici de la jornada d’avui que “volem fomentar la cooperació entre les organitzacions dels dos països perquè sorgeixin projectes concrets, aliances i oportunitats de negoci”.

•    La trobada ha estat organitzada per la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el govern de Dinamarca.

Barcelona, 23 d’octubre de 2014. – Dinamarca i Catalunya treballen conjuntament per impulsar la col·laboració entre els clústers empresarials dels dos països. Avui i demà, la Generalitat de Catalunya i els Ministeris d’Afers Exteriors i d’Educació Superior i Ciència de Dinamarca han organitzat la trobada internacional “Denmark meets Catalonia”, que reuneix a Barcelona representants de més de 40 clústers danesos i catalans.

La consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, ha destacat a l’inici de la sessió d’avui que “estem molt satisfets de l’interès que els clústers danesos mostreu en els clústers catalans i en les nostres polítiques de clúster, un interès que és mutu”. Betriu ha afegit que “volem fomentar la cooperació entre les organitzacions dels dos països perquè sorgeixin projectes concrets i aliances, ja siguin tecnològiques, de negoci o de transferència de coneixement”.

A la sessió també hi ha participat l’ambaixadora de Dinamarca a l’Estat espanyol, Lone Decker, que ha explicat que existeix “un gran potencial per treballar plegats”. “La cooperació entre clústers”, ha dit, “genera creixement econòmic i desenvolupament empresarial, que beneficiarà les pimes de Catalunya i de Dinamarca en aquesta etapa de sortida de la crisi econòmica”.

Clústers catalans de sectors diversos com l’esport (Indescat), el clúster Beauty, el ferrocarril o la maquinària agrícola han compartit experiències amb els clústers de Dinamarca, per tal de fomentar aliances estratègiques i generar noves oportunitats de negoci. En aquest sentit, a la trobada s’han presentat diversos programes de la Comissió Europea que tenen un pressupost conjunt de prop de 30M€ per impulsar la col·laboració entre clústers per competir fora d’Europa.

Tant Catalunya com Dinamarca són països referents en política de clústers. A Catalunya, el Departament d’Empresa i Ocupació treballa regularment amb més de 25 organitzacions clúster que reuneixen més de 1.200 empreses amb una facturació agregada de 50.000M€.

Pel que fa a Dinamarca, és un dels països de referència en termes de polítiques de clúster del nord d’Europa. S’estructuren en 22 “xarxes d’innovació” on hi participen unes 7.000 empreses, una xifra que s’ha doblat en els últims tres anys. El govern danès ha posat en marxa aquest any un nou programa público- privat d’impuls als clústers que compta amb un pressupost de més de 90M€ fins al 2018. 

Visita al Kid’s Cluster i al Clúster Digital
La trobada “Denmark meets Catalonia” clourà demà amb les visites a dos clústers catalans: el Kid’s Cluster i el Clúster Digital. El primer és un grup d’empreses i entitats que col•laboren i innoven per la infància. Durant la visita, que es farà a l’Hospital Sant Joan de Déu –membre del clúster-, s’explicaran projectes concrets que ha dut a terme el clúster com la motxilla amb Miquelrius, la sèries de contes amb Castellnou o l’estudi d’escriptura, entre d’altres.

D’altra banda, el Clúster Digital té l’objectiu d’impulsar la competitivitat del sector TIC català. La delegació danesa visitarà l’espai Mobile World Center per conèixer el projecte Mobile World Capital, on el clúster hi té un paper cabdal per convertir Barcelona en un referent en aquest sector.
    Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats