Seccions

Imatge MenúACCIÓ La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona impulsen la presència de 7 empreses i un centre de recerca a la fira tecnològica més important de la Xina

divendres, 14 novembre 2014

•    Es tracta de la China Hi-Tech Fair que se celebra a Shenzhen a partir de diumenge, un aparador internacional de la indústria d’alta tecnologia on es preveu l’assistència de més de 500.000 visitants de 58 països i 2.500 inversors.

•    Les empreses estaran presents a la fira a través de l’estand  Barcelona Catalonia impulsat per la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, on podran conèixer potencials clients, socis i inversors.

•    La delegació catalana, encapçalada per la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, també visitarà incubadores, centres tecnològics i institucions xineses.


Barcelona, 14 de novembre del 2014. – Set empreses catalanes i un centre de recerca estaran presents des d’aquest diumenge i fins divendres vinent a la China Hi-Tech Fair de Shenzhen (http://www.chtf.com/english), la fira tecnològica més important de la Xina. Hi participaran a través de l’estand Barcelona Catalonia, impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ i Invest in Catalonia, i l’Ajuntament de Barcelona.

A la fira es presentaran innovacions i productes tecnològics i s’organitzaran seminaris i fòrums d’alta tecnologia amb l’objectiu d’impulsar el treball en xarxa i la creació de sinergies. Per a les empreses catalanes serà una oportunitat per donar a conèixer els seus productes i trobar potencials clients, socis i inversors. De fet, enguany es preveu l’assistència de més de 500.000 visitants de 58 països i 2.500 inversors.

Les empreses catalanes que hi participaran són Tronic Controls, CTRL4 ENVIRO, Natural Machines, Solutions Trilogi, Datapixel, Red Points, Meteosim, així com el centre de recerca CTTC. L’any passat van ser-hi presents 4 companyies catalanes, que van mantenir més de 170 reunions amb empreses de tot el món. L’estand català, que va registrar més de 1.200 visites, va ser guardonat per l’organització com el millor estand internacional.

La delegació catalana, que està encapçalada per la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, visitarà incubadores, centres tecnològics i institucions xineses amb l’objectiu d’explorar noves oportunitats tecnològiques i d’innovació.

Betriu també es reunirà amb institucions xineses i participarà en seminaris per promoure les relacions comercials i estratègies de col·laboració en el camp de la innovació entre les companyies de la Xina i Catalunya. De fet, la consellera delegada d’ACCIÓ participarà a la cerimònia d’inauguració de la China Hi-Tech Fair, fet que permetrà posicionar Barcelona i Catalunya com un dels territoris més atractius d’Europa per a la inversió estrangera.

La participació de la Generalitat en aquesta fira s’emmarca dins les actuacions de la nova Estratègia Industrial impulsades pel Departament d’Empresa i Ocupació, un dels objectius de la qual és la internacionalització de l’economia catalana.

Les empreses catalanes
Tronic Controls dissenya i produeix equips de control per a aparells de ventilació, climatització així com per calefacció i aire condicionat. Fundada fa 20 anys, exporta un 40% de la seva producció sobretot a Europa, i des del 2005 produeix certs equips electrònics a la Xina. L’empresa, que compta amb una quinzena de treballadors, serà present a la fira per buscar possibles socis per incrementar la seva presència al món.

CTRL4 ENVIRO, empresa del Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona, presentarà a Shenzhen un sistema propi de reconeixement d’esdeveniments a la via pública mitjançant visió per computador. Per exemple, el sistema pot controlar el nombre de persones que passa per un pas de vianants i adaptar els temps dels semàfors en conseqüència, o també convertir una font en interactiva amb el públic segons la quantitat de persones observant-la, els seus moviments o, fins i tot, la seva edat. Actualment són un equip de quatre persones.

Natural Machines, que compta amb 20 treballadors i es va crear el 2012, ha dissenyat un electrodomèstic basat en tecnologia d’impressió 3D que a partir d’ingredients permet fer des de pasta fins a postres, passant per hamburgueses o pizzes, per exemple. Ja tenen demanda a 45 països i presència als Estats Units i Pequín. A la China Hi-Tech Fair es trobaran amb inversors, clients i distribuïdors.

Solutions Trilogi es dedica al desenvolupament i implantació de solucions de comerç electrònic per a qualsevol tipus d’empresa. Creada fa 14 anys, té seus a Igualada, Pequín i Hong Kong. La companyia està treballant amb una trentena de projectes a la Xina, i a Shenzhen presentaran un nou programari per crear botigues virtuals amb la voluntat d’expandir el negoci. L’empresa compta amb un equip de 54 persones.

Datapixel, companyia especialitzada en visió 3D, òptica, electrònica i programaris, presentarà a la fira el seu sistema d’escàner en 3D que ja utilitzen enginyers i fabricants de tot el món. Aquest sistema escaneja objectes petits o de mida mitjana de qualsevol color o tipus de superfície. A més, la tecnologia incorpora un sistema de comunicació al núvol.

Red Points donarà a conèixer a Shenzhen una tecnologia que localitza i elimina continguts il·legals a internet. Per l’empresa, d’una vintena de treballadors, Hong Kong és un centre molt important a l’Àsia per aconseguir nous clients i socis comercials, i per això visitarà incubadores i altres empreses tecnològiques. A banda de la seu de Barcelona, ja tenen delegació a Itàlia i Singapur. L’empresa va guanyar el passat mes de juliol el premi Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ.

Meteosim és una consultora tecnològica en els camps de la meteorologia, la contaminació atmosfèrica, l’energia i el canvi climàtic. Presentarà a Shenzhen un sistema de gestió de la qualitat de l’aire que permet conèixer l’impacte de la contaminació atmosfèrica d’una determinada activitat amb 48 hores d’antelació. La consultora, que té 10 treballadors, té presència a Europa, els Estats Units, Perú, Xile o Nicaragua, entre d’altres.

D’altra banda, a la China Hi-Tech Fair també hi participarà el CTTC. És un centre de recerca, membre de CERCA, que es dedica a la recerca bàsica i aplicada relacionada amb els sistemes de comunicacions i la geomàtica. Treballa sobretot amb grans empreses, universitats i altres centres de recerca i tecnològics, i és present a Europa i l’Àsia i a països com els Estats Units, Canadà i el Brasil. A Shenzhen donaran a conèixer les seves capacitats en R+D i la seva cartera de patents i productes.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats