Seccions

Imatge MenúACCIÓ Divuit empreses catalanes participen en la quarta edició de l'Smart City Expo World Congress de la mà de la Generalitat de Catalunya

dilluns, 17 novembre 2014

•    El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, assisteix demà a la inauguració de la principal fira comercial i congrés internacional sobre ciutats intel·ligents que es fa a tot el món, que tindrà lloc a Fira de Barcelona Gran Via del 18 al 20 de novembre

•    La Generalitat, que hi és present a través dels departaments d’Empresa i Ocupació i Territori i Sostenibilitat, presentarà en el marc del congrés l’Estratègia Smart de Catalunya (smartCAT) i el Programa d’Impuls de la Mobilitat Sostenible

•    El Brokerage Event de l’Smart City Expo, organitzat per ACCIÓ, reunirà 367 empreses de 38 països de tot el món per explorar i conèixer socis potencials i trobar oportunitats de cooperació


Dilluns, 17 de novembre de  2014.- Divuit empreses i centres tecnològics catalans participaran en la quarta edició de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC) que tindrà lloc del 18 al 20 de novembre a la Fira de Barcelona Gran Via, gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya a través dels seus departaments d’Empresa i Ocupació i Territori i Sostenibilitat.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, assistirà demà dimarts a l’acte inaugural  de l’Smart City Expo World Congress, la principal fira comercial i congrés internacional d’aquest àmbit que es fa a tot el món, i punt de trobada on els sectors públic i privat es reuneixen per presentar i discutir les millors idees i solucions per a les ciutats intel•ligents. Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, realitzarà una visita a les empreses catalanes ubicades a l’estand de la Generalitat el dimecres al migdia.

Des de la seva primera edició, l’any 2011, l’Smart City Expo World Congress ha anat creixent fins a consolidar-se com una cita clau per a la indústria i els responsables de la gestió i desenvolupament de les ciutats, amb gairebé 9.500 visitants de tot el món en la darrera edició. Així, el certamen ha passat dels 2.000 congressistes l’any 2011 als 3.500 que acollirà aquest any, mentre que el nombre d’expositors s’ha duplicat (dels 118 del 2011 als 240 del 2014), i també ha crescut de manera significativa els països de procedència, que han passat dels 50 de la primera edició als 80 actuals.

La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Empresa i Ocupació i el de Territori i Sostenibilitat, és present al SCEWC en un espai de més de 200 metres quadrats que inclou divuit petits estands per a les empreses i centres tecnològics; una zona d’exposició per a projectes, serveis i agències de la Generalitat; un espai per a presentacions públiques i una zona de reunions interna.

Les divuit empreses i centres tecnològics que acollirà l’espai de la Generalitat de Catalunya, que han estat seleccionades tenint en compte el seu perfil innovador i la seva visió internacional, són: Barcelona Synchrotron Park, BDigital, Biobox, CL3VER, Effilogics, Eixos, i2CAT, Parkimeter, StarLab, Tecsidel, Ascamm, Esteva, Eurona,  Inatlas, IT Advisory Partners, Padel Time Sport, Simbim i Teknocea.

L’estratègia ‘smart’ de la Generalitat

A més d’impulsar la participació d’aquestes empreses, la Generalitat aprofitarà el marc immillorable que suposa l’Smart City Expo World Congress per presentar l’Estratègia Smart de Catalunya (SmartCAT), la línia d’actuació aprovada fa uns dies pel Govern català per estendre el concepte d’smart city a escala del que la Comissió Europea anomena smart region i desplegar un programa que integri i coordini les iniciatives locals i supralocals, doni suport a les empreses i impulsi iniciatives smart en clau de país.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, presidirà la presentació de l’smartCAT, que tindrà lloc el dimecres, 19 de novembre, a les 16:30 h. al recinte del Congress (Pavelló 2- Sala 7) i que comptarà amb les intervencions del director de Net Future de la Comissió Europea, Mario Campolargo, i del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró.

Igualment, en el marc de la fira, la Generalitat presentarà el Programa d’Impuls de la Mobilitat Sostenible, un dels set àmbits de la nova política industrial de Catalunya 2014-2020. Durant l’acte, que tindrà lloc el dijous 20 de novembre a les 12:30 h. (Pavelló 2- Sala 6), es donaran a conèixer les tendències actuals i futures, així com les estratègies identificades per reforçar la competitivitat del sector. A la sessió també es presentarà el comitè director del programa, format per empreses líders en aquest àmbit com Abertis, Circutor o Sener.

D’altra banda, l’estand de la Generalitat acollirà també la presentació, el 20 de novembre, del projecte Nature's Fury, un sistema de protecció contra incendis per a cases aïllades amb el qual els joves emprenedors de Sant Pere de Torelló The Santperencs van guanyar el tercer premi en Valors al World Festival de la First Lego League l’abril passat als EUA, on van viatjar gràcies al suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través de la Direcció General de Telecomunicacionss i Societat de la Informació.


Brokerage Event

Una altra de les activitats destacades de l’Smart City Expo que impulsa la Generalitat de Catalunya, en aquest cas a través de l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana ACCIÓ i amb el suport de la xarxa Enterprise Europe Network, és el Brokerage Event, que consisteix en un seguit d’entrevistes concertades de trenta minuts de durada entre empreses que busquen socis comercials i tecnològics.

L’esdeveniment reunirà 367 empreses de 38 països de tot el món per explorar i conèixer socis potencials i trobar oportunitats de cooperació. D’aquestes companyies, 129 són catalanes, que en total mantindran 700 entrevistes amb 238 empreses d’altres països.

A més, les empreses tindran l’oportunitat de reunir-se amb ajuntaments de tot el món que assisteixen a la fira amb l’objectiu de trobar solucions als reptes que presenten les seves ciutats. Així, per exemple, l’ajuntament de Dublín buscarà socis per col•laborar en el desenvolupament de tecnologies smart city, i el d’Auckland per millorar la seva xarxa de transports. En total hi haurà 13 reunions entre 7 ajuntaments i 9 empreses catalanes, amb ciutats com Panamà, Holon (Israel) i Peterborough (Regne Unit).Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats