Seccions

Imatge MenúACCIÓ Catalunya i Xile intensifiquen relacions en l’àmbit de la innovació i l’emprenedoria

divendres, 21 novembre 2014

• La Generalitat, a través d’ACCIÓ, ha signat un memoràndum d’entesa amb la Corporación de Fomento de la Producción de Xile (CORFO) del govern xilè per promoure l’intercanvi de tecnologia i impulsar projectes conjunts de desenvolupament tecnològic i innovació.


• Xile és la porta d’entrada de moltes empreses a la zona i presenta un ecosistema d’innovació únic, amb una ferma aposta per impulsar la investigació científica i tecnològica.


La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, ha signat un memoràndum d’entesa amb la Corporación de Fomento de la Producción de Xile (CORFO) del govern xilè per impulsar projectes conjunts en els àmbits de la innovació i l’emprenedoria.

El memoràndum l’han signat la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, i el representant del Comitè InnovaChile de CORFO, Christian Díaz Cuevas. El document recull el compromís d’aquests organismes de promoure l’intercanvi de tecnologia i d’impulsar projectes conjunts de desenvolupament tecnològic i d’innovació. En concret, es promouran projectes d’innovació tecnològica entre entitats xilenes i catalanes, s’exploraran oportunitats de finançament per projectes d’R+D conjunts i s’identificaran oportunitats i sinergies en matèria d’emprenedoria.

Per la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, “aquest memoràndum és un exemple de les accions que està impulsant la Generalitat per portar la tecnologia catalana al món”. Betriu subratlla que “la relació de confiança que tenim amb Xile ens permetrà aprofitar millor les oportunitats generades per avenços tècnics i científics i millorar la cooperació tecnològica i industrial, així com compartir el nostre coneixement”.

Xile és un dels països prioritaris del Programa d’Innovació Internacional d’ACCIÓ -juntament amb Israel, Alemanya i Hong-Kong-, que té per objectiu apropar les empreses i centre tecnològics catalans a les oportunitats d’innovació que es generen als mercats internacionals. L’impuls de la internacionalització de la tecnologia i l’economia catalana s’emmarca dins les actuacions de la nova Estratègia Industrial impulsada pel Departament d’Empresa i Ocupació.

Xile és la porta d’entrada de moltes empreses de tot el món a la zona, pel grau d’obertura de la seva economia i l’ecosistema d’innovació del país. De fet, segons l’OCDE, el país sud-americà compta amb més de 80 organismes d’investigació. Pel que fa a la situació del seu ecosistema d’emprenedoria, i en concret el seu sistema d’incubadores, l’any 2013 va generar 9,7 milions d’euros en vendes.

L’any passat, les exportacions catalanes a Xile van assolir els 338,2 milions d’euros, un 15,9% més que el 2012. Els productes que més van exportar les empreses catalanes van ser maquinària i aparells i material elèctric.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats