Seccions

Imatge MenúACCIÓ El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, inaugura la sessió ‘Oportunitats de negoci a Nicaragua’

divendres, 28 novembre 2014

El secretari l’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha inaugurat aquest matí la sessió ‘Oportunitats de negoci a Nicaragua’ davant una trentena d’empreses catalanes que s’han reunit a la seu d’ACCIÓ. En aquesta sessió, l’ambaixadora d’aquest país a Madrid, Verónica Rojas, ha exposat els avantatges i oportunitats que suposa invertir en el seu país.

Pere Torres ha explicat que “des del Govern entenem que el mercat és global i per això estem pendents de percebre les oportunitats que es generen arreu del món” i això és el que la Generalitat, a través d’ACCIÓ, transmet a les companyies catalanes ja que “els països amb major interès arreu del món són també els més interessants per a les empreses catalanes”. Torres ha agraït a l’ambaixadora que “hagi vingut a  presentar-nos el que el seu país ofereix als empresaris que hi volen invertir”.

Per la seva banda, Verónica Rojas ha fet una visió global de Nicaragua en l’actualitat i ha explicat que “som un país petit però tenim molt potencial i molts recursos, tant naturals com humans” i ha destacat que “Nicaragua compta amb una política d’estat i un marc jurídic que proporcionen a les empreses estrangeres la garantia d’estabilitat del país”

En els últims 4 anys, Nicaragua ha presentat unes xifres macroeconòmiques atractives per als inversors: creixement del PIB sostingut de més del 4%, creixement del turisme i de les inversions estrangeres, i un dèficit públic per sota de l'1%. Aquest país centreamericà disposa també d'un gran nombre d'acords i tractats de lliure comerç tant amb els països del continent americà com amb països asiàtics i europeus.

La sessió ha estat organitzada per ACCIÓ en col·laboració amb l'Ambaixada de Nicaragua a Madrid i Foment del Treball.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats