Seccions

Imatge MenúACCIÓ Tretze entitats catalanes viatgen a Colòmbia en la primera missió destinada a la internacionalització del tercer sector social

dilluns, 1 desembre 2014

Tretze entitats del tercer sector social i de l’economia social i cooperativa viatgen a Bogotà de l’1 al 5 de desembre en la primera missió prospectiva destinada específicament a organitzacions d’aquest sector que desenvolupen activitats empresarials amb finalitats socials. La missió està organitzada per l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat, ACCIÓ.
 
Aquesta missió a Colòmbia s’emmarca en la primera estratègia específica per l’impuls de la internacionalització de les entitats del tercer sector i de l’economia social i cooperativa que la Generalitat va presentar el passat mes de maig en col·laboració amb la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. Entre d’altres instruments de suport a la internacionalització, aquest pla posa a l’abast de les organitzacions del sector la xarxa d’oficines exteriors del Govern català per tal que enforteixin les seves activitats empresarials com a mitjà per assolir els seus objectius socials. En la missió de la setmana que ve, les entitats comptaran amb l’organització i el suport del Centre de Promoció de Negocis d’ACCIÓ a Bogotà.
 
Durant una setmana, les entitats participants es reuniran amb agents públics tant nacionals colombians com d’organismes internacionals, institucions privades, i potencials socis amb els quals puguin desenvolupar projectes conjuntament. També visitaran  projectes emblemàtics de cooperació internacional en àmbits del tercer sector social, i participaran a un seminari d’introducció d’aspectes jurídics per actuar legalment a Colòmbia.
Algunes de les entitats que participaran a la missió són:
 
La Fundació AMPANS treballa per a la millora de la qualitat de vida  de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Bages,  creant i gestionant centres, ser­veis i suports amb criteris d’eficiència i eficàcia. Participa a la missió a Colòmbia amb l’objectiu de conèixer el tercer sector a Colòmbia i espera aconseguir-hi la transferència i venda del coneixement en el model d’atenció i serveis a les persones amb discapacitat. 
 
La Fundació Ramon Noguera, una  entitat sense ànim de lucre del Gironès, treballa per garantir la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual oferint-los els suports individualitzats necessaris en els àmbits del benestar personal, la participació social i l'autodeterminació. La Fundació participa a la missió a Colòmbia per tal d’aportar a les entitats colombianes el coneixement que ha adquirit amb la tasca que realitza a Catalunya i establir-hi acords de col·laboració.
                      
Plataforma Educativa és una entitat que desenvolupa programes i serveis per tal de millorar la qualitat de vida de les persones i els col·lectius en situació o risc d’exclusió social. Aquesta entitat viatja a Colòmbia amb la intenció de posicionar-se en aquest sector i establir llaços de col·laboració amb organismes colombians que els permetin obrir noves línies d’acció en aquest país.
 
El grup Asproseat treballa per la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual o risc d’exclusió social. Aquest any, conjuntament amb l’organització CECAN de Colòmbia, ha obert a Cali un centre de treball per a dones afrodescendents caps de família  i víctimes del  conflicte de guerra. Actualment hi ha contractades 18 dones que reben formació i feina, i s’ampliarà fins a 74. Asproseat participa en la missió per incorporar en aquest centre persones amb discapacitat, contribuir en l’impuls del suport a les persones discapacitades a Colòmbia, i cercar activitats productives que puguin desenvolupar  aquests col·lectius.
 
A més, també hi participen Encís, Fundació Èxit, Insercoop, Intress, Fundació Pere Tarrés, Fundació Ser.gi, Suara Serveis, Eduvic, i Salut i Comunitat.
 
 
El pla d’impuls internacional a les entitats del tercer sector durant el 2014
Des que el maig passat la Generalitat va presentar del pla d’impuls a les entitats del tercer sector i de l’economia social i cooperativa, ACCIÓ ha organitzat diverses activitats destinades exclusivament a promoure la internacionalització d’aquest sector: cursos d’iniciació a la internacionalització, un programa pilot de promoció de les exportacions, assessorament individualitzat en revisió del model de negoci, i seminaris sobre finançament europeu culminats amb una missió a Brussel·les en la qual van participar 11 entitats, entre d’altres.
 
Les accions han arribat a més d’un centenar d’entitats del tercer sector social i de l’economia social i cooperativa catalana. La resposta positiva d’aquestes organitzacions donarà continuïtat al pla durant el 2015.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats