Seccions

Imatge MenúACCIÓ La consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, participa a la sessió ‘Pakistan: inversió i oportunitats de negoci’

divendres, 5 desembre 2014

La consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, ha participat aquest matí en la sessió ‘Pakistan: inversió i oportunitats de negoci’ que ha reunit una trentena d’empreses catalanes a la seu d’ACCIÓ. En aquesta sessió, també han participat el cònsol general de Pakistan a Barcelona, Murad Ashraf Janjua; el conseller d’Afers Econòmics i Comercials de l’Ambaixada de Pakistan a Espanya, Faiz Ahmad; el director de programes econòmics de Casa Àsia, Amadeu Jensana; el director del Centre de Promoció de Negocis d’ACCIÓ a Mumbai, Suprio Bose i el responsable de Relacions Institucionals Internacionals d’ACCIÓ, Ramon Pinós.

La consellera delegada d’ACCIÓ ha comentat que un dels objectius del Govern català és “fomentar la internacionalització i orientar les empreses cap als mercats que ofereixen més oportunitats” i, en aquest sentit, “avui volem apropar el mercat pakistanès a les empreses catalanes i oferir-los coneixement diferencial i de primera mà” ja que “l’aposta pels mercats exteriors és clau per al creixement de l’economia”. Betriu ha explicat que “Pakistan és un mercat interessant de cara a diversificar exportacions. És un país en creixement, amb una indústria local en ple desenvolupament i una població que demana productes no coberts per la indústria local”.

Durant la sessió, tres empreses catalanes que ja fan negocis amb aquest país asiàtic, Precisport i Prensoland i Pelytex, han explicat les seves experiències i recomanacions als empresaris interessats en accedir al mercat pakistanès.

Invertir en aquest país asiàtic es presenta com una bona oportunitat per a les empreses catalanes, ja que, tot i que l'economia de Pakistan no haexperimentat encara el ràpid creixement observat en els països veïns, s'estima un creixement del 3,1% per aquest any i del 5% en els pròxims 3 anys. Aquesta evolució serà possible gràcies a un augment de la classe mitjana, un creixement estable de la demanda interna, la riquesa en recursos naturals (especialment carbó) i els nous programes de reformes governamentals signats amb el Fons Monetari Internacional.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats