Seccions

Imatge MenúACCIÓ La Generalitat posa en marxa el Pla Esprint, un nou programa d'acceleració d'start-ups que volen obrir nous mercats

dijous, 11 desembre 2014


• El conseller d’Empresa i Ocupació ha presentat aquest dijous el programa, de 8 mesos de durada, que té per objectiu oferir acompanyament permanent a 20 start-ups cada any per tal que s’internacionalitzin i incrementin la seva facturació 


•  Les empreses treballaran amb la xarxa de 34 oficines comercials de la Generalitat al món i seguiran programes de capacitació en finançament, comercialització i direcció estratègica

 
• 
Felip Puig ha subratllat que el Pla Esprint “suposarà una gran oportunitat per als millors projectes amb una clara vocació internacional”  


El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presentat aquest dijous al matí el Pla Esprint, un programa d’acceleració d’empreses pioner al nostre país destinat a start-ups que volen obrir nous mercats (www.accio.gencat.cat/esprint). L’objectiu és que a través d’un programa d’acompanyament intensiu de 8 mesos de durada 20 start-ups catalanes cada any s’internacionalitzin i incrementin la seva facturació.
 
La primera edició del programa començarà a principis de l’any vinent. Es desenvoluparà a través d’Start-up Catalonia en el marc del Catalunya Emprèn -una iniciativa del Departament d’Empresa i Ocupació-, i comptarà amb la col·laboració d’Everis, PwC, INEO Corporate i Venture Hub.
 
Durant l’acte de presentació, Puig ha assegurat que la tasca de la Generalitat és “ser catalitzadors, ajudar, impulsar, generar les condicions necessàries”, i que per això “posem en marxa el Pla Esprint, que suposarà una gran oportunitat per als millors projectes amb una clara vocació internacional”. El conseller d’Empresa i Ocupació ha destacat que “Catalunya és un país d’emprenedors” i que “l’emprenedoria forma part del nostre sistema de valors, no és només una moda de necessitat o oportunitat, sinó que forma part de la nostra tradició, adaptada a un mercat global”.
 
De la seva banda, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha apuntat que el Pla Esprint s’inscriu en l’Estratègia Industrial impulsada per la Generalitat “que pretén aconseguir que Catalunya tingui més empreses, de molt valor afegit, i que es creïn llocs de treball de qualificació elevada”. Torres ha subratllat que el Pla Esprint complementa la xarxa de 7 acceleradores d’Start-up Catalonia ubicades arreu del país, de manera que a partir del 2015, sumant-hi les companyies que participin al Pla Esprint, “s’acompanyaran cada any 125 empreses joves en la seva consolidació, el seu creixement i el seu desenvolupament de negoci”.
 
A l’acte de presentació també hi ha assistit el director del Catalunya Emprèn, Pere Condom, i la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu.
 
Durant els 8 mesos de durada del Pla Esprint, les start-ups treballaran conjuntament amb la xarxa de 34 Centres de Promoció de Negocis i antenes comercials d’ACCIÓ al món i faran un viatge empresarial amb una agenda de contactes personalitzada. Cada empresa tindrà un tutor responsable de l’acompanyament individualitzat i rebrà assessorament estratègic d’un consell format per 3 experts de perfils complementaris.
 
A més, s’organitzaran sessions de treball per fer contactes i conèixer experiències a través de casos reals. D’aquesta manera, durant els 8 mesos de durada del programa, a banda d’internacionalitzar-se, les start-ups hauran seguit un programa de capacitació en finançament, comercialització i direcció estratègica,  enfocat a l’obertura de nous mercats.
 
El programa està valorat en 20.400 euros per empresa, tot i que els participants només n’assumiran 1.000. Està destinat a companyies de menys de 5 anys de vida, amb un producte o servei validat al mercat, escalable i amb una facturació superior als 50.000, 100.000 o 200.000 euros en funció del sector de la companyia. Les start-ups tenen fins al 29 de desembre per sol·licitar l’accés a l’acceleradora.
 
Start-Up Catalonia s’emmarca en la iniciativa Catalunya Emprèn de la Generalitat que impulsa i unifica les polítiques de foment de l’emprenedoria. El programa dóna suport al creixement d’empreses innovadores catalanes de recent creació i les ajuda a créixer i professionalitzar-se amb un assessorament a mida.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats