Seccions

Imatge MenúACCIÓ Baiget participa en el primer Catalan Wines a Bèlgica per promocionar cellers catalans al país que importa més cava del món

dilluns, 22 maig 2017

Una vintena de cellers catalans han participat aquest dilluns al matí a Brussel·les en un acte conjunt per promocionar els seus vins i caves a Bèlgica. Es tracta de la primera edició del programa Catalan Wines d’ACCIÓ en aquest mercat, que ha permès als cellers oferir un tast dels seus vins i caves a una cinquantena de sommeliers, importadors i distribuïdors belgues. L’acte també ha comptat amb la presència de Benoît Couderé, guanyador del premi al millor sommelier belga del 2016.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha participat a la jornada i s’ha reunit amb els cellers catalans, assegurant que “Bèlgica és un mercat important pel sector del vi i del cava: és el 3r importador després d’Alemanya i els Estats Units” i que “volem potenciar”. “La millor manera és organitzar esdeveniments com aquests”, ha subratllat, destacant que en les edicions del Catalan Wines als Estats Units “el 70% dels cellers participants acaben enduent-se contractes”.

Així, en els darrers 10 anys, les exportacions de vi i cava català a Bèlgica s’han gairebé triplicat, superant els 55 milions d’euros el 2016 i situant-se com el tercer mercat internacional que compra més vi i cava català. En el cas particular del cava, de fet, s’ha convertit en el primer importador a nivell mundial, segons dades del Consell Regulador del Cava. L’any passat es van vendre 30 milions d’ampolles de cava a Bèlgica, més de les que es van exportar a Alemanya i els Estats Units.

L’objectiu del programa Catalan Wines és promocionar els vins i caves catalans per facilitar la seva entrada i expansió als mercats internacionals. Va començar a organitzar-se als Estats Units l’any 2010, on s’han celebrat 24 tastos que han permès introduir 59 cellers catalans davant més de 5.000 professionals nord-americans del sector, fet que ha donat lloc a que el 72% dels cellers participants hagin tancat acords de col·laboració. Degut l’èxit del programa, el 2014 es posar en marxa també a Alemanya.

En aquesta primera edició del Catalan Wines a Bèlgica hi han participat els següents cellers: Castell de Pujades, Vins Grau, Celler Batea, Celler Can Roda, Celler de l’Era, Mas d’en Blei, Cava Rovellats, Perucchi, Molí Parellada, Giró Ribot, Roig Parals, Canals & Munné, Raventós Rosell, Papet del Mas, Cooperativa Falset Marçà, Mont-Ferrant, Portal de Montsant i Raventós d’Alella.

Viatge del conseller Baiget a Brussel·les

La participació del conseller d’Empresa i Coneixement en aquest acte s’emmarca en el viatge de Baiget a Brussel·les amb l’objectiu d’estrènyer les relacions comercials entre Bèlgica i Catalunya i atreure noves inversions estrangeres a Catalunya. En aquest sentit, el titular d’Empresa i Coneixement es reunirà amb multinacionals europees, americanes i asiàtiques que tenen a Brussel·les els seus centres de presa de decisions i participarà a l’European Bussiness Summit, considerat un dels congressos de referència a Europa en l’àmbit de l’economia, l’empresa i les inversions estrangeres.

Catalan Wines

Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats