Seccions

Imatge MenúCreixement Empresarial Mobile
Business

Mobile Business

Mobile Business

Les comunicacions mòbils estan impulsant els avenços tecnològics més importants d’avui dia. Des dels dispositius portables (wearables) fins a les cases i els cotxes connectats, la tecnologia mòbil és a tot arreu.

Com a indústria, connecta milers de milions de persones al poder transformador d’Internet, mobilitzant tots i cadascun dels aparells que utilitzem en la nostra vida diària. Com a tendència empresarial, però, va més enllà, i promet revolucionar, total o parcialment, tots els models de negocis. Tot és mòbil. I si alguna cosa encara no ho és, ho serà.

Estem a l’avantguarda de la innovació i les possibilitats són infinites.

Aquí trobaràs les últimes tendències i oportunitats de negoci en el sector mobile, sabràs per què Barcelona i Catalunya són capitals de la mobilitat i podràs accedir a les eines que posem al teu abast per créixer en aquest sector. Per saber-ne més, pots consultar casos empresarials i documents d’interès que radiografien el sector a Catalunya.


Tendències i oportunitats de negoci

El parc de telèfons intel·ligents al món ja supera actualment la xifra de 3.300 milions de dispositius, i les projeccions apunten que augmentarà fins als 5.800 milions el 2020. L’ús de xarxes 4G ja s’ha estès a més de 150 països, a la vegada que ja s’ultima el nou estàndard 5G que incrementarà encara més la velocitat de transmissió de dades i connectarà aparells, infraestructures i wearables a les xarxes mòbils. L’estudi “La indústria TIC a Catalunya”, realitzat per ACCIÓ, apunta 5 segments principals on es concentren les oportunitats de negoci en el sector mobile:

Retail
La demanda de tecnologia va clarament en augment, i la venda al detall no n’és una excepció. Actualment, el 66% dels consumidors són més propensos a comprar en botigues que ofereixen tecnologies mòbils en la seva experiència de venda, una xifra que augmenta el 52% any rere any.

Turisme
Les xarxes socials i els dispositius mòbils han creat una nova tendència en el sector del turisme basada en continguts i aplicacions que ajuden els visitants a compartir la visita, a ser guiats de manera virtual i a obtenir informació o recomanacions dels llocs que descobreixen.

M-Health
El camp de la salut lligat a les tecnologies viu un moment de ràpid desenvolupament. Actualment, podem trobar més de 100.000 aplicacions en m-Health disponibles al mercat. Aquest sector té el potencial d'exercir un paper important en la transformació de l'assistència sanitària i d’augmentar la seva qualitat i eficiència.

Administració digital
La tendència dels governs a digitalitzar els seus serveis i a treballar amb la indústria a través d’acords públic-privats, amb l'objectiu de reduir la mida i el cost de les administracions, conduirà a un ràpid creixement de l’e-Government i crearà importants oportunitats de negoci per a l’ecosistema de start-ups.

E-Learning
El 70% dels estudiants de cursos on-line utilitzen dispositius mòbils per accedir als continguts d'aprenentatge, canviant d'un dispositiu a un altre en funció de la seva ubicació i necessitats. S’espera que aquesta tendència anirà en augment, lligada a l’increment en les vendes i en l'ús de dispositius mòbils.


Barcelona i Catalunya, capitals de la mobilitat

Catalunya compta amb un sector del mòbil format per 900 empreses que centren la seva activitat majoritàriament en serveis TIC, desenvolupament de software i creació d’aplicacions. En global, el sector TIC a Catalunya està format per 12.800 empreses que facturen 14.145 milions d’euros. Un altre indicador de la potència del mobile business a casa nostra és la capacitat d’atracció de companyies estrangeres: Catalunya rep prop del 40% de la inversió forana a l’Estat espanyol dins aquest sector.

Barcelona, a més, gaudeix d’una situació privilegiada com a capital mundial de la mobilitat fins el 2023. Aquesta iniciativa, a més de suposar la celebració a Barcelona del congrés internacional estrella del sector (el Mobile World Congress), aporta un programa d’activitats durant tot l’any que transforma el nostre entorn en el centre mundial de les tecnologies digitals.


Què necessita la teva empresa?

Descobreix tots els programes i serveis que t’oferim per impulsar l’activitat de la teva empresa dins el mobile business. Innova, surt a l’exterior, troba socis per créixer i participa en les fires internacionals més importants del sector.

Vine als congressos de referència que tenen seu a Barcelona, com el Mobile World Congress, 4YFN o Health 2.0, entre d’altres.

Suma’t a les missions internacionals i altres iniciatives que organitzem al Mobile World Congress Americas, Mobile World Congress Shanghai, Global Game Exhibition G-Star, The Next Web o CeBIT Fair Hannover.

Fes ús dels Cupons a la Innovació, un descompte econòmic directe per innovar.

Coneix els avantatges del programa Start-up Catalonia per fer créixer la teva empresa.

Vols més informació? Contacta’ns!


En vols saber més?Altres enllaços i continguts d’interès:
Contacta'ns
Mobile World Congress
4YFN
Sol·licitud d’estand MWC