Seccions

Imatge MenúInnovació i Tecnologia 
Innova al món

Oportunitats per internacionalitzar la tecnologia

La internacionalització de la tecnologia resulta més complexa que la comercial o la de serveis, ja que no es comercialitza un producte o servei paquetitzat, sinó una capacitat tecnològica de projectes complexos.

Per això, ACCIÓ posa en marxa un nou Programa d’acompanyament a les empreses i centres tecnològics catalans perquè puguin internacionalitzar la seva tecnologia.

L’objectiu principal d’aquest programa és donar a conèixer les oportunitats en transferència tecnològica que presenten determinats mercats exteriors i acompanyar l’empresa en el seu projecte d’expansió.

Mapa d’oportunitats

Per tal d’apropar les oportunitats tecnològiques internacionals a l’empresa, s’han establert unes àrees de prioritat geogràfico-tecnològiques amb la intenció de facilitar la internacionalització de la tecnologia catalana.


(premeu la imatge per veure una imatge ampliada del mapa)


ACCIÓ te presència en tots aquests països potencialment actius en temes d’innovació tecnològica, a través d’algunes de les seves Oficines exteriors de comerç i inversions de Catalunya i les noves antenes tecnològiques.

A més a més, també existeix una estreta col·laboració amb DK Escandinàvia, Montreal, Moscou, Londres, Pequin, Singapur, Turquia i Varsòvia.

Les dues primeres antenes tecnològiques que es posaran en marxa estaran ubicades a Israel i a Xile.

Israel

Israel és un ecosistema d’innovació ric i en la frontera del coneixement en sectors com les telecomunicacions i la informàtica, el media, la defensa i l'agrotecnologia. Disposa d’una estructura empresarial dinàmica i innovadora i és el tercer centre tecnològic mundial més important després de Silicon Valley i Boston Valley als Estats Units, amb el major número de patents per càpita i la concentració més alta d’empreses d’alta tecnologia fora dels EUA.

És un mercat per cooperar, amb possibilitats d’intercanviar coneixement i capacitats i contribuir a desenvolupar projectes conjunts amb Catalunya.

Per donar servei a les empreses catalanes que vulguin aprofitar les oportunitats tecnològiques d’Israel, un Gestor d’Innovació s’ubicarà a Tel-Aviv a partir del mes d’abril de 2014.

Xile

Xile és un pol natural d’atracció d’inversions i de productes i serveis innovadors en el context llatinoamericà, a més d'una bona plataforma per desenvolupar productes amb suport d’eines i agents impulsors de l’emprenedoria i l’R+D.

Des del febrer de 2014, l’oficina d’ACCIÓ a Xile compta amb un Gestor d’Innovació que té com a missió recolzar i impulsar proactivament la internacionalització de la innovació de l’economia catalana i el seu teixit d’empreses i centres que fan R+D i que volen fer transferència i cooperació tècnica i tecnològica amb el país.

A qui va dirigit?

Empreses catalanes i centres tecnològics amb una tecnologia innovadora.

En què consisteix?

Es tracta d’un conjunt de serveis de suport personalitzats, en funció de les capacitats tecnològiques de l’empresa i de les oportunitats del mercat.

Els serveis que s’ofereixen inclouen:

Des d’ACCIÓ volem ajudar les empreses i els centres tecnològics catalans a identificar quin és el mercat més adient per internacionalitzar la seva tecnologia i orientar-les en la seva implementació al mercat de destí.

Com hi puc accedir?

Si tens una tecnologia innovadora i vols internacionalitzar-la, sol·licita una entrevista amb els nostres tècnics a través del servei d'assessorament a la innovació i ells t’orientaran en tot el procés.Amb el suport de:


Oportunitats Innovació Internacional
Tecniospring