Seccions

Imatge MenúInnovació i Tecnologia Programa Horizon 2020

SME Instrument


L’SME Instrument és un programa de la Comissió Europea que ofereix subvencions a fons perdut a les pimes amb projectes innovadors de gran impacte i amb un alt potencial de creixement internacional. L’SME Instrument compta amb un pressupost de 3.000 M€ per al període 2014-2020, repartit en convocatòries periòdiques que s’obren cada 3 mesos aproximadament.

A diferència de la majoria de convocatòries de l’Horizon 2020 (el programa marc en el qual s’emmarca l’SME Instrument), l’SME Instrument permet a les pimes presentar els seus propis projectes i fer-ho de manera individual, sense necessitat de formar consorci.

La Comissió Europea planteja dues fases d’accés a l’SME Instrument per a totes les pimes:

FASE 1: Estudi de concepte i viabilitat. Ajut de 50.000 € per validar la viabilitat del projecte, avaluar riscos, explorar la propietat intel·lectual i fer estudis de mercat o de disseny, entre d’altres. Aquesta fase està especialment recomanada per a pimes que necessiten definir i consolidar el seu model de negoci en el mercat europeu, no només en el mercat local.

FASE 2: R+D, demostració i aplicació comercial. Ajut del 70% per a projectes entre 0,5 i 2,5 M€ per finançar el desenvolupament, els prototips, les proves o el pilotatge, entre d’altres. Aquesta fase permet desenvolupar el projecte i portar-lo al mercat amb l’ajuda d’un coach per maximitzar les opcions d’èxit.

Paral·lelament a aquestes dues fases, la Comissió Europea ofereix serveis de suport en la comercialització dels projectes dels beneficiaris dels ajuts:

  • Dóna visibilitat a les pimes en fires internacionals.
  • Avala la qualitat dels productes o serveis, fet que fa els projectes més atractius de cara als inversors.
  • Assigna un coach per projecte per maximitzar les opcions de venda al mercat.

Des d’ACCIÓ t’orientem i assessorem en tot el procés per accedir a l’SME Instrument:

  • Identifiquem quina és la convocatòria que millor encaixa amb el teu projecte.
  • T’acompanyem en el procés de sol·licitud.
  • Revisem l’esborrany de les propostes de projectes i fem una avaluació per enfocar-les als criteris d’avaluació de la Comissió Europea.
  • Organitzem sessions informatives per donar a conèixer l’instrument.

  Coneix els projectes que s’estan finançant a l’SME instrument


Fes la teva consulta
Guia de gestio de projectes Horizon 2020
EEN