Seccions

TECNIO - Transparent - ACCIÓTECNIO
Be tech. Be competitive



CERPTA

Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments

Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments - UAB

Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Presentació del centre

La visió del CERPTA és utilitzar tecnologies emergents i nanotecnologies per a la millora de la seguretat alimentaria, el valor nutritiu dels aliments, el desenvolupament d'aliments funcionals, i dins el camp farmacèutic i cosmètic.

El CERPTA és un centre de recerca de la UAB. D’entre les seves funcions principals destaquen el desenvolupament de recerca de qualitat i la transferència de tecnologia a empreses de l’àmbit alimentari, per tal de fer-les més competitives i rendibles i que puguin produir i comercialitzar nous productes, més saludables i amb una estabilitat millorada.

Oferta tecnològica

Desenvolupaments R+D+i amb empreses privades (aportació del Know-how). Col·laboració i coordinació de projectes R+D+I subvencionats (autonòmics, nacionals, europeus i internacionals).

Servei d’assessoria per optimitzar processos. Aplicació de tecnologies tradicionals (UHT) i noves tecnologies (HPH, UHPH) per a la millora de la qualitat i seguretat dels aliments. Realització d’estudis amb microorganismes patògens, marcadors o d’alteració. Desenvolupament de sensors òptics pel control de processos en la industria alimentaria.

Projectes més rellevants

La UAB a través del CERPTA i la Universitat Eduardo Dos Santos d'Angola col·laboren en la construcció i posada en marxa del primer centre tecnològic d'investigació i transferència agroalimentari d'Àfrica, un projecte de cooperació interuniversitari dedicat a la formació de tècnics especialistes i a la transferència de tecnologia a micro, petites i mitjanes empreses.

Equipament rellevant

Equips d’Alta Pressió, equips d’Ultra Alta Pressió Homogeneïtzació, equip de tractament tèrmic d'esterilització UHT tubular directe/indirecte i mix acoblat a línia d'envasament asèptic complerta.

ÀMBITS SECTORIALS

Indústria agroalimentària

Aliments: Seguretat, Funcionalitat, Avaluació propietats, Predicció propietats de fabricació. Bromatologia i nutrició. Tecnol processament.

Sistemes industrials

Enginyeria de processos i manufactura avançada. Aplicació de sensors òptics als sistemes de control.

TECNOLOGIES FACILITADORES TRANSVERSALS

Nanotecnologia
Nanotecnologia

Emulsions i encapsulació sub-micrònica de materials bioactius amb UHPH i avaluació d'estabilitat.

Fotònica
Fotònica

Sensor de dispersió NIR i fluorescent.

Biotecnologia
Biotecnologia

Seguretat alimentària. Aliments funcionals (probiòtics i prebiòtics).

Manufactura avançada
Manufactura avançada

Homogenització a molt alta pressió (UHPH). Alta pressió hidrostàtica.


Veure fitxa
CERPTA - Bellaterra
  • Adreça
  • Campus de la UAB. Facultat de Veterinària.

    08193 - CERDANYOLA

    V. Occidental

  • Telèfon / E-mail
  • (+34) 935 811 447

    martin.buffa[arrova]uab.cat

  • Persona de contacte
  • Martin Buffa

  • Pàgina web
  • http://www.cerpta.com
  • Director/a
  • Jordi Saldo
  • Superfície
  • 950 m²
  • Personal
  • Personal38

    Doctors16