Seccions

TECNIO - Transparent - ACC1ÓTECNIO
Be tech. Be competitive


Menú

INCAVI

Institut Català de la Vinya i el Vi

Institut Català de la Vinya i el Vi - INCAVI

Serveis

Projectes R+D+I

Experiència en Projectes europeus (PM, LIFE, INTEREG), estatals i nacionals en tecnologies aplicables al sector vitivinícola

Serveis tècnics

  • Servei d'Anàlisi i control de qualitat de mostos, vins i begudes derivades
  • Avaluació de productes, materials i processos
  • Desenvolupament i millora de productes
  • Desenvolupament i millora de processos productius
  • Diagnòstic d'innovació en la empresa
  • Elaboració de projectes de R+D+i
  • Diagnòstic de viabilitat de projectes de R+D+I
  • Consultoria i assessorament en gestió de residus i d'impacte mediambiental

Formació tècnica no acadèmica

  • Curs de Viticultura, Enologia i elaboració de cava.
  • Curs de Màrqueting estratègic per a les petites i mitjanes empreses vitivinícoles.

Sectors en els que s'ha treballat

Sector productor de sucs de raïm, vins caves i vinagres, begudes espirituoses i derivats

Equipament rellevant

  • 3 cellers experimentals per reproduir processos enològics, equips experimentals.
  • Laboratoris enològics: CGMS; HPLC, EAA, FT-IR.
  • Laboratori de biologia molecular.

Relació dels projectes més rellevants

  • Biotecnologia: Empreses del sector I de Biotecnologia (Coinoculació de llevats i bacteris làctics per a la millora organolèptica dels vins i reducció de les amines biògenes en la fermentació malolàctica; Sistema de bioimmobilització de llevats per a la innovació i millora de processos d'elaboració de vi i cava.
  • Tècniques analítiques: Amb empreses d’equipaments analytics i OPI (Aplicació de sensors electroquímics i òptics per la caracterització de vins; desenvolupament de tècniques d'anàlisi sostenible).
  • Tecnologia i desenvolupament de processos i productes: Empreses del sector i universitats): Desenvolupament de nous productes i aprofitament de subproductes.

INCAVI - Vilafranca del Penedès
  • Adreça
  • Plaça Àgora, 2

    Pol. Industrial Domenys II

    08720 Vilafranca del Penedès

    (Alt Penedès)

  • Telèfon / E-mail
  • +34 938 900 211

  • Persona de contacte
  • Santiago Mínguez Sanz

    Cap del Servei d'Enologia,

    Viticultura i Ampelografia

    santiago.minguez[arrova]gencat.cat

  • Pàgina web
  • http://www.incavi.cat
  • Director/a
  • Oriol Guevara Sendra
  • Nombre de laboratoris
  • 3
  • Personal
  • Plantilla:67

    Doctors:5

    Titulats univ.:18

    Altres:44

ÀMBITS SECTORIALS

Tecnologies de la Producció
  • Material vegetal i recursos genètics
  • Producció vitivinícola
  • Producció ecològica i sostenibles
Tecnologies de l'Alimentació
  • Desenvolupament de noves tecnologies i millora i control de processos
  • Innovacions en processos d'elaboració de vins
  • Traçabilitat i seguretat alimentària
Biotecnologia i Ciències de la Salut
  • Producció i control de microorganismes i material vegetal
  • Biotecnologia