Seccions

TECNIO - Transparent - ACCIÓTECNIO
Be tech. Be competitive



SNIBA

Servei de Nutrició i Benestar Animal

Servei de Nutrició i Benestar Animal - SNIBA

Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Presentació del centre

El Servei de Nutrició i Benestar Animal (SNIBA) del Departament de Ciència Animal i dels Aliments és un centre de la UAB que promou i lidera la investigació en el sector agroramader. L’objectiu del nostre centre és fomentar la transferència de coneixement mitjançant el desenvolupament de projectes R+D+i sobre nutrició, manipulació i benestar en animals monogàstrics i remugants.

L'SNIBA ofereix els seus serveis de suport a la recerca tant a empreses privades i institucions públiques com a professionals de diferents àmbits del sector agroalimentari. Els serveis oferts inclouen fonamentalment la gestió i el desenvolupament de projectes de R+D+i, estudis experimentals i tècniques analítiques, assessorament i activitats de formació.

Oferta tecnològica

Projectes R+D+i: Avaluació de diferents sistemes d’alimentació, gestió i producció per optimitzar l’eficiència productiva i salut gastrointestinal de remugants i monogàstrics; Estudi de l'impacte nutricional, la qualitat i seguretat alimentària; Avaluació del benestar i comportament en animals de producció (porcí, vaquí i aviram) i de companyia; Estudi de l'impacte de la nutrició i el maneig de la producció animal sobre el medi ambient.

Serveis: Anàlisi de matèries primeres i pinsos acabats; Tècniques de digestió, comptatge i determinació en mostres de pinso i mostres biològiques; Tècniques de digestió i fermentació ruminal mitjançant un sistema de fermentació in vitro, la tècnica de Tilley&Terry, Daisy o la tècnica in situ.

Projectes més rellevants

"Innovative and practical management approaches to reduce nitrogen excretion by ruminants"; Olis àcids esterificats en monogàstrics; L'aroma de continuïtat en garrins; Llet enriquida modificant l'alimentació; Incorporació de fonts de fibra no farratgera en vedells d'engreix; Caracterització de subproductes per a alimentació líquida en porcí d'engreix; Eficàcia d'ingredients sobre infeccions bacterianes en un model de garrí; Welfare quality project; Valorització de dejeccions ramaderes; Desenvolupament d'additius en front patologies digestives porcines.

Equipament rellevant

Granges experimentals de la UAB, granges comercials, laboratoris químic, biotecnològic i de fermentació in vitro.

ÀMBITS SECTORIALS

Química, energia i recursos

Interacció de la producció animal amb el medi ambient.

Indústria agroalimentària

Avaluació nutricional. Qualitat i seguretat alimentària. Benestar i comportament animal.

Salut i ciències de la vida

Salut gastrointestinal: el garrí com a model nutricional humà. Benestar i comportament animal.

TECNOLOGIES FACILITADORES TRANSVERSALS

Biotecnologia
Biotecnologia

Fermentació in vitro. Tilley&Terry. Daisy. Anàlisi de metabòlits, tècniques moleculars i microbiologia.

Altres serveis: Anàlisi nutricional, de matèries primeres, de la digestió i fermentació.


Veure fitxa
SNIBA - Bellaterra
  • Adreça
  • Edifici V, Campus UAB

    08193 - CERDANYOLA

    V. Occidental

  • Telèfon / E-mail
  • (+34) 935 811 556

    lorena.castillejos[arrova]uab.cat

  • Persona de contacte
  • Dra. Lorena Castillejos Velázquez

  • Pàgina web
  • http://www.sniba.es
  • Director/a
  • Dr. Josep Gasa Gasó
  • Superfície
  • 500 m²
  • Personal
  • Personal36

    Doctors15