Seccions

InternacionalitzacióInternacionalització Aracoop internacional


Aracoop Internacional

L’economia social exporta

Què és?

Internacionalitza la teva empresa d’economia social.

ACCIÓ llança un servei d'acompanyament per a empreses d’economia social perquè es connectin i venguin als mercats internacionals. L’objectiu és fomentar la internacionalització de les cooperatives, fundacions i associacions, entre d’altres, seguint la dinàmica exportadora que ja han adoptat moltes de les empreses del nostre país.

Es tracta d’una iniciativa impulsada conjuntament per ACCIÓ i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, en el marc del programa aracoop.


Com et pot ajudar?

Tens un producte o servei amb potencial internacional? Necessites un soci o un distribuïdor a l’exterior? Busques nous clients a altres mercats? Necessites suport per implantar-te a un país?

El servei Aracoop Internacional t’ajudarà a introduir-te o consolidar-te en nous mercats amb l’acompanyament de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions d’ACCIÓ. Aquest acompanyament garanteix que les empreses disposeu de tota la informació i dades necessàries per prioritzar l’entrada a nous mercats, per garantir l’adequació de la vostra oferta als nous clients.

El servei inclou un seguit d’actuacions que es definiran en funció de les necessitats concretes de cada empresa beneficiària i que poden ser, entre d’altres:

  • Identificació i selecció dels canals més apropiats de comercialització.
  • Elaboració d’estudis de mercat d’adequació de productes.
  • Cerca de distribuïdors i socis en el nou mercat.
  • Detecció de clients finals.
  • Selecció de personal en destinació.
  • Serveis de soft landing.
  • Implantació a l’exterior.

Aquelles empreses que necessiteu assessorament previ per triar la millor destinació per als vostres productes o serveis, ACCIÓ us ajudarà en la priorització dels mercats amb major potencial.

Un màxim de 20 empreses podran beneficiar-se d’aquest servei i es durà a terme entre novembre del 2016 i novembre del 2017. La durada aproximada del projecte serà de quatre mesos.


A qui va dirigit?

El servei s’adreça a empreses d’economia social amb seu a Catalunya: cooperatives, fundacions i associacions amb activitat econòmica, societats laborals, mutualitats, empreses d’inserció, centres especials de treball i societats agràries de transformació.

Serà necessari que les empreses sol·licitants...

  • Tinguin el seu producte o servei consolidat en el mercat i es trobin en disposició d’iniciar un projecte d’internacionalització.
  • Exportin un màxim del 20% de la seva facturació o que el 75% de les seves exportacions estiguin destinades a un sol país (o dos, si són de la UE-15).

Cost

Aquest servei no suposa cap cost per a l’empresa.

El servei està valorat en 9.600 euros. ACCIÓ n’assumeix el 75% i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, n’assumeix el 25% amb fons rebuts del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.


Sol·licitud

Emplena el següent formulari per sol·licitar el servei Aracoop Internacional.

Sol·licita'l

Contacta'ns

Conctacte

Alicia Blasco
93 416 43 07